• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ABD Kuzey Kore`ye Karşı Önlem Alıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, “ABD`nin kendi evindeki savunmasını güçlendireceğiz. Müttefik ve ortaklarına yönelik taahhütlerimizi devam ettireceğiz. ABD`nin saldırganlıklara karşı ödün vermeyeceğini dünyaya açıkça göstereceğiz” dedi.

California ve Alaska`da zaten şu anda füzeleri karaya düşmeden önce yerden vurmaya yarayan 30 enterseptör bulunuyor. Yenileriyle sayı toplamda 44`e çıkacak.

Ek enterseptör yerleştirilmesi kısa süre içinde başlayıp Eylül 2017`ye kadar bitecek. Hagel, bunların şu anda 26 enterseptörü bulunan Alaska`ya gönderileceğini kaydetti. Bu ek enterseptörün maliyeti 1 milyar dolar olacak ve Kongre tarafından onaylanması gerekiyor.

Japonya`ya ek erken uyarı radarı

Hagel, ayrıca, ABD`nin Japonya`ya ek erken uyarı radarı yerleştireceğini de söyledi. Pentagon yetkilileri bu kararın Rusya veya Çin`e yönelik olmadığının altını çiziyor.

Savunma Bakanlığı, Avrupa`daki füze savunma sistemi için kullanılacak programda da revizeye gidecek ve programın zaten 2022`ye kadar ertelenen son aşamasını iptal ederek, buradaki fonunu ek enterseptörler için aktaracak. Hagel, ABD`nin Avrupa füze savunma sistemine yönelik taahhüdünü de yineleyerek, ABD`nin Avrupa`nın savunulmasına yönelik bağlılığının ``çok sağlam kalmaya devam edeceğini`` söyledi.

`Füze geliştirme programı ilerleme kaydetti`

Gözlemcilere göre Kuzey Kore, Japonya ve Güney Kore`yi vurabilecek menzilde füzelere sahip. Sözkonusu uzun menzilli füzelerin ABD topraklarını da vurabilecek menzile sahip olup olmadığı ise henüz kanıtlanmadı. Buna karşılık uzmanlar Kuzey Kore`nin füze geliştirme programının son dönemde ilerleme kaydettiğine dikkat çekiyor.(DW)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir