• DOLAR 32.506
  • EURO 34.57
  • ALTIN 2495.575
  • ...
Midyat`ta Halepçe`yi anma programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Midyat`ta faaliyetini sürdüren Midyat Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AZİM-DER), tarafından Dünya Mustazaflar Haftası etkinlikleri kapsamında Irak`ta 1988 yılında yapılan Halepçe katliamında hayatını kaybedenlerin anısına anma etkinliği düzenledi.
 
Kocatepe Kültür Salonu`nda düzenlenen programa Azim-Der Başkanı Besim Çelik, yönetim kurulu üyeleri, Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilcisi Abdulkadir Altay, HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı Ekrem Zerey ve çok sayıda kişi katıldı. Kur`an-ı Kerim okunmasıyla başlayan anma programı, günün anlam ve önemi doğrultusunda Molla Beşir Şimşek`in konuşmasıyla devam etti.
 
Konuşmasında, Halepçe`nin yanısıra tüm mazlum ve mağdurlara sahip çıkmanın insani bir vazife ve dini bir sorumluluk olduğunu ifade eden Şimşek, şunları söyledi:
"Madem firavunlar ve günümüzün firavunları tarih boyunca toplumu zayıf bırakmak, onları sömürmek ve onları kendilerini kul köle etmek için ilk önce onları bölük pörçük hale getiriyorlar. Irkçılıkla, mezhepçilikle, inanç farklılığıyla, siyasi düşünce ve politik farklılıklarla insanları birbirine düşürüyorlar ve bu şekilde onları zayıf bırakarak üzerlerinde ki tahakkümlerini sürdürüyorlar. O zaman biz Müslümanların dikkat etmesi gereken nokta işte tamda budur. Buna karşı dikkatli olmalıyız. Birlikteliği sağlam tutmalıyız. İslami vahdeti inşa etmeliyiz. Bu uğurda yapılması gereken her türlü faaliyeti yapmalıyız. Yani Müslümanların vahdetini güçlendirmeliyiz. Aksi takdirde her zaman olduğu gibi ve günümüzde de gördüğümüz gibi insanların ekseriyeti mustazaf olarak yaşamak zorunda kalacaktır."

Yapılan konuşmanın ardından Batman Bilge-Der Tiyatro Topluluğu tarafından Ashab-ı Uhdut`un hayatının canlandırdığı tiyatro gösterisi sunuldu. Program sonunda özelde Halepçe genelde tüm mazlum ve mustazaflar için dualar yapılarak fatiha okundu.  (Mehmet Sait Başaran - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir