• DOLAR 32.372
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Biden ile Putin görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kremlin'den görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, ABD'den gelen talep üzere görüşmeni gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, her iki başkanın görüşmede küresel güvenlik konusunda diyaloga devam etmeye hazır olduklarını söyledi.

Biden’ın Putin’le ilişkileri normalleştirmek ve silah kontrolu konusunda istikrarlı ve öngörülebilir işbirliği kurmak istediği kaydedildi.

Putin'in Biden'la yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna krizine ilişkin görüşlerini açıkladığı bildirildi.

Biden’ın, Putin’e İran’ın nükleer programı, Afganistan ve küresel iklim değişikliği konularında işbirliği yapmak isteğini ilettiği kaydedildi.

Beyaz Saray’dan açıklama

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise, Biden’ın ABD’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliği konusundaki taahhüdünün altını çizdiği açıklandı.

ABD Başkanı Biden’ın Rusya’nın ilhak ettiği Kırım’da ve Ukrayna sınırlarında aniden askeri varlığını arttırmasına ilişkin endişelerini dile getirdiği, Rusya’ya gerilimi azaltma çağrısında bulunduğu kaydedildi.

Biden’ın ABD’nin çıkarlarıyla uyumlu olarak Rusya ile istikrarlı ve öngörülebilir bir ilişki kurma hedefini yinelediği ve iki ülkenin karşı karşıya olduğu konuları görüşmek üzere önümüzdeki aylarda üçüncü bir ülkede bir zirve yapılmasını önerdiği bildirildi.

Görüşmede iki liderin, ABD ve Rusya’nın silah kontrolu ve güvenlik konularında stratejik istikrar diyaloğu niyeti ile Yeni START Antlaşması’nın uzatılması dahil olmak üzere bölgesel ve küresel konuları ele aldıkları belirtildi.

Biden’ın, "ABD’nin Rusya’nın siber müdahaleler ya da seçim müdahalesi gibi eylemlerine karşı ulusal çıkarlarını savunmak üzere sağlam adım atacağını açık şekilde ifade ettiği." kaydedildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir