• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
Davutoğlu toplantıyı böldü Kerry `le görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Mersin`de düzenlenen Konya-Karaman-Mersin Lojistik toplantısında yaptığı konuşma esnasında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry`den gelen telefon görüşmesi üzerine toplantısını yarıda kesti.

Toplantı salonunda konuşan Davutoğlu, korumaları tarafından önüne getirilen bir not üzerine yaptığı konuşmada, \"Şu anda önüme bir not geldi. Bu dış politikanın bir gereği olarak acil bir dış telefon görüşmesi yapmam lazım. Bir Dışişleri Bakanı meslektaşımla. Sonra müsaade ederseniz o telefon görüşmesini yapıp soru cevap faslı için tekrar buraya döneriz\" diyerek konuşmasını yarıda kesti ve telefon görümesini yapmak üzere toplantı salonundan ayrıldı.

Davutoğlu, Kerry ile görüştüğünü söyledi.
Telefon görüşmesinin ardından salona dönen Dışişleri Bakanı Davutoğlu, \"Biraz önce Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry ile bir telefon görüşmesi yaptık. Daha önce kendisinin bölgeye yaptığı tur dolayısıyla istişaremiz olmuştu. Son gelişmelerle ilgili olarak bir kez daha istişare ihtiyacı söz konusuydu. Bölgelerdeki gelişmelerle ilgili bir görüşme daha yaptık\" diye söyledi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir