• DOLAR 32.569
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.887
  • ...
Dışişleri Bakanı Davutoğlu Mersin`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Bir dizi toplantıya katılmak üzere Mersin`e gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mersin Valiliği`ni ziyaret etti. Protokol üyeleri ile tek tek tokalaşan Bakan Davutoğlu, polis taburunu selamladıktan sonra Valilik Şeref Defteri`ni imzaladı.

Uzun bir aradan sonra bir Dışişleri Bakanı`nın Mersin`i ziyaret etmesinin heyecanını yaşadıklarını ifade eden Mersin Valisi Güzeloğlu, \"Kendilerine arz ettiğimiz Mersin`in çok kültürlü yapısını, uluslararası ilişkiler açısından belirleyici, çok önemli bir ticaret merkezi olduğunun konumu bu ziyaretle daha çok pekişti. Bakanımızın Mersin`e olan ilgisi ve bize dönük sevgisi ile her yıl tüm dünyadaki büyükelçilerin Anadolu`da buluşma kenti olarak, 2014 yılı buluşmasında Mersin`i seçtiler. Ben çok teşekkür ediyorum\" diye konuştu.

Mersin`in Türkiye`nin bütün güzelliklerini yansıtan özelliği ile iç siyaset bakımından çok önemli bir kent olduğunu vurgulayan Davutoğlu, \"Hem de dış ilişkileri bağlantıları sebebi ile ekonomi ilişkilerimizin can damarı olan bir ilimizdir. Bu yüzden bütün Mersinliler`e teşekkürü bir borç biliyorum. Türkiye`nin tanıtımına Mersin büyük bir katkıda bulunacak. Ayrıca Büyükelçiler Konferansı`nı önümüzdeki sene başında veya bu sene sonunda Mersin`de organize ederek de Mersin`i dünyaya tanıtma anlamında organizasyonu da gerçekleştireceğiz\" şeklinde söyledi.

Vali Güzeloğlu, Bakan Davutoğlu`na içersinde zeytin ve zeytin ürünlerinin bulunduğu bir hediye paketi verdi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir