• DOLAR 32.575
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2427.253
  • ...
Halepçe hala kan ağlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HOLLANDA - Basel Said-i Nursi Vakfı \"Dünya Mustazaflar Haftası\" münasebeti ile Halepçe Katliamını konu alan bir program düzenledi. Cevşen-i Kebir`in okunması ile başlayan programda, Halepçe Katliamı anlatılırken Halepçe`yi konu edinen resim ve sinevizyon gösteriminin yanı sıra ağıtlar seslendirilerek katliamda hayatını kaybedenler için dualar edildi.

 

Halepçe hala kan ağlıyor
Düzenlenen programda kısa bir sunum gerçekleştiren Murat Korkut, 16 Mart`ın tarihe kara bir gün olarak geçtiğini belirtti. Korkut, \"Halepçe`de 5 bin Kürt kimyasal gazlarla katliama uğratılmıştı. Dünya uzun süre sessiz kaldı bu katliama.\" diyerek, katliamın birinci derece sorumlusu olarak bilinen diktatör Saddam Hüseyin`in, rejimi ile birlikte yıkıldığını hatırlattı. Korkut, son olarak \"Ama halen yarası sarılamadı Halepçe`nin, hala kan ağlıyor Halepçe.\" ifadelerini kullandı.

 

Halepçe unutulmadı unutulamaz
Halepçe katliamı üzerine yaptığı araştırma sonucunda elde ettiği bilgileri hazırladığı yazı ile katılımcılara aktaran Hasan Kuyuldar ise, Halepçe Katliamı`nın üzerinden 25 yıl geçmiş olmasına rağmen duyarlı Müslümanların hafızalarında tazeliğini kaybetmediğinin altını çizerek, \"Batılı ülkelerin her türlü silahla donattıkları Saddam Hüseyin 1988 yılında Müslüman Kürt insanların ve mazlum Kürt insanların yaşadığı Halepçe kasabasına 8 savaş uçağıyla yaptığı kimyasal saldırı sonucunda 5 binden fazla insanı katletti ve 7 bin insanında yaralanmasına neden oldu. Şüphesiz ne zalim ne de yaptığı zulüm unutulmayacaktır.\" dedi.

 

Allah zalimleri cezasız bırakmaz
Halepçe`yi konu edinen ağıtların seslendirilmesi ve sinevizyon gösteriminin gerçekleşmesinden sonra mikrofonu alan Molla Abdulvahap Yılmaz, zulmün her nerede ve kim tarafından yapılmış olursa olsun şüphesiz Allah`ın zalimleri cezasız bırakmayacağına vurgu yaptı. Yılmaz, \"Bizler bu tür katliamların yaşanmaması için bütün Müslümanları bir ve beraber kardeş olmaya, zulme ve haksızlığa karşı omuz omuza mücadele etmeye, Halepçeleri unutturmamaya ve orada yaşananları anlatmaya, hatırlatmaya davet edeceğiz.\" dedi.

 

Program özelde Halepçe genelde ise tüm dünyada yaşanan katliamlar sonucu mazlumca hayatını kaybedenler için yapılan dua ile son buldu.
(Mustafa Bulanık-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir