• DOLAR 32.49
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2490.81
  • ...
Erdoğan: 2 haftalık kısmi kapanmaya geçiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan son dönemlerde özellikle büyük şehirlerde artan vaka sayısına dikkati çekerek önlem almak zorunda olduklarını kaydetti.

Bugünkü toplantıda sürecin tüm boyutları ile ele alındığını belirten Erdoğan ramazan ayının ilk 2 haftasında kısmi kapanma sürecine geçildiğini belirtti.

Bu süreç ile beraber  65 yaş üstü ve 18 yaş altına yeniden şehir içi toplu taşıma kullanma sınırlaması  getirildiğini aktaran Erdoğan, kamuda mesainin 16:00 da sona erceğini, hamile ve kronik rahatsızlığı olanların  idari izinli sayılacağını belirtti.

Yeni kısıtlamalarla beraber kafe, çay bahçesi, kırathane, spor salonu gibi yerlerin  kapalı olacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, düğün ve nişan gibi organizasyonların tamamı bayram sonrasına ertelendiğini duyurdu.

Yeni kısıtlamada  8, 12. ve okul öncesi eğitim kurumları hariç tüm sınıflar uzaktan eğitimle devam edecek. Lokanta ve benzeri işletmeler ise belirlenen saatlerde paket ve gel al hizmeti verebilecek.

İki haftalık dönemde hedeflediğimiz oranda iyileşmeyi temin edemezsek devamında çok daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz hale gelecek diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan  "hafta içi sokağa çıkma sınırlamasının saatleri akşam 19.00 ve sabah 05.00 olarak güncellenmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kısıtlamalar yarın başlayacak

Bu haberler de ilginizi çekebilir