• DOLAR 32.351
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.823
  • ...
`Filistin`in Hansa`sı`Hakk`ın Rahmetine Kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Filistin`in Hansa`sı" olarak da tanınan ve "Ummu Nidal" lakaplı kadın milletvekili Meryem Muhammed Yusuf Muheysin Ferhat, bugün (17 Mart Pazar) sabah erken saatlerde Hakk`ın rahmetine kavuştu. Aylar süren hastalığın pençesinden kurtulamayan Ummu Nidal, 64 yaşında vefat etti.

Ummu Nidal, dün akşam uzun süre tedavi gördüğü Mısır`dan Gazze`ye dönmüştü. Gece saatlerinde sağlık durumu kötüleşen Ummu Nidal, Gazze`deki Eş-Şifa Hastanesi`ne kaldırıldı. Doktorlar tarafından acilen yoğun bakıma alınmasına karar verilen Ummu Nidal, sabah erken saatlerde Allah`ın rahmetine kavuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin bildirdiğine göre, Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, Hamas liderlerinden Mahmud Ez-Zehhar ve yüzlerce Hamas üyesi Ummu Nidal`in sağlık durumu hakkında bilgi almak için hastaneye akın etti.

Filistin direnişindeki fedakârlığıyla ve kararlılığıyla tanınan, kendi çocuklarını kendi elleriyle cihada hazırlayan ve bizzat kendi eliyle şehadete gönderen Ummu Nidal Meryem Ferhat, İslami Direniş Hareketi (Hamas)`ın Değişim ve Islah Listesi`nden Filistin milletvekili seçilmişti.

Altı erkek ve dört kız çocuk sahibi Ummu Nidal`in erkek çocuklarının hepsi İzzeddin El-Kassam Tugayları üyesi. Oğullarından üçünü; Nidal, Muhammed ve Ruvad`ı şehit veren Ummu Nidal, Filistinli mücahitlerin "manevi annesi" kabul edilmektedir.

Ummu Nidal 22 Aralık 1949 Gazze doğumludur. İlk şehit verdiği oğlu Muhammed, Mart 2002`de, Gazze`nin güneyindeki Rafah`ın batısında yer alan Atzamona Yahudi yerleşim merkezinde gerçekleştirdiği bir şehadet eyleminde hayatını kaybetti. Yedi işgalci askerin öldürüldüğü bu eylem işgalcilerin Filistinlilere yönelik askerî saldırı ve tehditlerini artırdıkları bir dönemde gerçekleştirilmiş, dolayısıyla Filistinlilere adeta ilaç gibi gelmişti.

Anne Ummu Nidal`ın oğlu Muhammed`i eyleme uğurladığı anın görüntüleri videoya alınmıştı. Otomatik silahını kendi eliyle teslim ediyordu. O da Siyonistleri derinden sarsan, adeta bir deprem yaşamalarına sebep olan eylem için yola çıkıyordu. Bu olay anne Ummu Nidal`ın da işgalcilerin arananlar listesine alınmasına sebep olmuştu.
İkinci oğlu Nidal 16 Şubat 2003`te İzzeddin El-Kassam mücahitlerinden bir grupla küçük uçak modeli geliştirirken modelin patlaması sebebiyle şehit oldu. Üçüncü oğlu Ruvad ise Gazze`de 24 Eylül 2005 tarihinde İzzeddin El-Kassam mücahitlerinin füzelerini taşımakta olduğu sırada işgalcilerin saldırılarına maruz kalarak şehit oldu.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir