• DOLAR 32.572
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2418.06
  • ...
Diyarbakır basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;

 

DİYARBAKIR MEDYA: \"Zalimlere karşı birlik beraberlik içinde hareket etmeliyiz\"

Dünya Mustazaflar Haftası nedeni ile Mustazaflar Cemiyet Diyarbakır Şubesi tarafından Diyarbakır`da resim sergisi açıldı. Resim sergisini gezen Diyarbakırlılar, zalimlere karşı Müslümanların vahdet içinde olması gerektiğine vurgu yaptılar.

 

DİYARBAKİR HABER GAZETESİ: Hiç bir anne çocuğunu bırakmamıştı

Tam 25 yıl önceydi. Tarihin tanık olduğu en büyük katliamlardan biriydi. Ve hiç bir anne çocuğunu bırakmamıştı. Bunun adı HALEPÇE KATLİAMIYDI.

 

GÜNEYDOĞU EKSPRES: Davutoğlu: Hiçbir sınırın duvar olmasına izin vermeyeceğiz

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır`a gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, \"Sınırlara saygı göstereceğiz ama çevremizdeki hiçbir sınırın duvar olmasına izin vermeyeceğiz. Onun için biz vizeleri kaldırma politikası izliyoruz\" dedi.

 

HABER DİYARBAKIR: Halepçe`de katledilenler anıldı

16 Mart 1988 yılında Halepçe`de Saddam rejimi tarafından kimyasal silahlarla bombalamalar sonucunda yaşamını yitiren 5 bin Kürt anıldı.

 

DİYARINSESİ: Diyarbakır`a ziyaret çözüm umudunu artırdı

Diyarbakır`da, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile çözüm sürecini değerlendiren sivil toplum kuruluşu temsilcileri, görüşmenin çözüme yönelik umutları artırdığı konusunda birleşti.

 

DİYARBAKIRSÖZ: Süreç Ortadoğuya umut ışığı olacak!

Davutoğlu: ``(Çözüm süreci) Bu artık sadece Türkiye`nin meselesi değil. Böyle bir ortama kavuşulduğunda öylesine büyük bir domino etkisi yapacak ki; bölgedeki demokrasi talep eden, Türkiye`yi örnek alarak aynı şeyleri ülkelerinde zor şartlarda talep eden Suriyeli, Mısırlı, Tunuslu, Libyalı, Yemenli kardeşlerimize umut ışığı olacak``

 

DİYARBAKIR YENİGÜN: `Aslına uygun yapılıyor`

Tarihi Ulu Cami`de daha önce yapılan restorasyon çalışmalarının yapıya zarar vermesiyle birlikte yeni çalışmalar başlatıldı. Restorasyonla ilgili bilgi veren Cesur, \"Kullanacağımız malzemeleri laboratuvarda analiz edip orijinal malzeme kullanıyoruz. Yapının aslına uygun kalması için gereken özeni gösteriyoruz\" dedi.

 

YENİ YURT GAZETESİ: Halepçe, derin yaralar bıraktı

AK Parti Diyarbakır milletvekili Cuma İçten, üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen, Halepçe katliamının vicdanlarda bıraktığı izlerin silinmediğini belirtti.

 

HABER DİYARBAKIR ORG: Sanat sokağında silahlar konuştu

5 zabıta ve esnaf yaralandı Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçesi Ofis Semti`nde bulunan Sanat Sokağı`nda LİLA Cafe sokakta izinsiz kapalı alan yaptı. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir