• DOLAR 32.496
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2485.436
  • ...
Kaçırılanların Göreve İade Durumları Netleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK tarafından kaçırıldıktan aylar sonra özgürlüklerine kavuşan kamu görevlilerinin durumunun ne olacağı merak konusu olmuştu.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, söz konusu kamu görevlerinin görevlerine devam edeceğini söylemişti. Güler, “Askerliklerinin kesintiye uğrayan bölümden sonrasını tamamlayacaklar” ifadelerini kullanmıştı.

Kamu görevlilerinin durumlarına ilişkin belirsizlik ortadan kalktı.

Edinilen bilgilere göre, kendilerini K. Irak’tan almaya giden heyetle birlikte gelerek ailelerine ve sevdiklerine kavuşan görevlilere 1 ay izin verildi.

İzin süresinin tamamlanmasının ardından görevlilerin savcılık ve mahkemeye çıkarılmaları bekleniyor. Aylarca PKK`nın elinde bulunan görevlilerin burada ifadeleri alınacak.

Görevlilerin kaçırılmasının kesin olmasına rağmen rutin prosedür gereği gerçekleştirilecek işlemlerde, 3 erin PKK tarafından kaçırılıp kaçırılmadığı tespit edilecek.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından erler Reşat Çeçan, Hadi Gizli ve Ramazan Başaran’a tezkere verileceği öğrenildi.

Uzman Çavuş Kemal Ekinci, Uzman Çavuş Zihni Koç ve Astsubay Abdullah Söpçeler ise 1 aylık iznin ardından görev yerlerine dönecek.

Ekinci, Koç ve Söpçeler’in çalışma sürelerinin 3 yıl olduğu dikkate alınarak, farklı yerlere tayin edileceği bildirildi.

NTV
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir