• DOLAR 32.374
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Cevaplar İmralı`ya Ulaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK lideri Abdullah Öcalan`ın, "yeni yol haritası" olarak nitelendirerek Kandil ve Avrupa`ya yazdığı mektupların cevapları, İmralı`ya ulaştı. Kandil ve Avrupa`dan gelen cevaplarda "önderliğe destek" vurgusu yapıldı.

Bu yılın başında hızlanan barış süreci çerçevesinde İmralı adasına giden BDP heyeti, Abdullah Öcalan ile yaptıkları görüşmelere "sızdırma" gölgesi düşse de süreç aksamadan devam ediyor. Öcalan`ın BDP`lilere verdiği ve yeni yol haritasını anlattığı mektuplar Kandil ve Avrupa`ya ulaştırıldı.

MEKTUPLAR, ÖCALAN`IN ÇALIŞMASI İÇİN ÖNCEDEN GİTTİ

Öcalan`ın mektubuna Kandil, Avrupa ve BDP`nin verdiği cevaplar da önceki gün itibariyle İmralı adasına ulaştırıldı. Mektuplar MİT eliyle ulaştırıldı. Kandil`in cevap mektubu 3, Avrupa`nın 7, BDP`nin ise mektupları 3`er sayfa.

Mektupların İmralı`ya ulaştırılmasından sonra Kısıklı`daki evinde istirahat eden Başbakan Erdoğan`a bilgiyi bizzat MİT Başkanı Hakan Fidan tarafından sürpriz bir ziyaretle bilgi verildi.

Gireceğimiz hafta başında adaya ziyarette bulunacak olan BDP heyeti, Öcalan`ın Nevruz kutlamaları öncesinde yeni mesajlarını alacak. Verilen cevabi mektuplar, Abdullah Öcalan`a üzerinde çalışması amacıyla önceden ulaştırıldı.

DEMİRTAŞ: ÖCALAN`IN ÇAĞRISI NEVRUZ`DA AÇIKLANACAK

Öte yandan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir grup BDP muhabiri ile parti genel merkezinde bir sohbet toplantısı yaptı. Demirtaş, İmralı`ya gidecek üçüncü BDP heyetinde eşbaşkanların bulunmasını beklediklerini söyledi. "Nevruz öncesi adaya gidilecek. Heyet gidecek ki Öcalan`ın çağrısını Nevruz öncesi alabilsin" diyen Selahattin Demirtaş, "Muhtemelen de çağrı Nevruz`da açıklanacak. Heyet dönüşte kısa bir açıklama yapabilir ancak esas açıklama Nevruz`da yapılır" bilgisini verdi.

Eşbaşkan Demirtaş, şunları söyledi:

"Öcalan`ın PKK unsurlarının Türkiye dışını çıkması için TBMM onayı ya da desteği istemesi" ile ilgili olarak da "Öcalan sınır dışına çıkış çağrısı yapar mı yapmaz mı, göreceğiz. Yapacağı ihtimali üzerinden konuşayım ben. 30 yıldır Türkiye`de silahlı olarak bulunan bir örgüt var ve örgütün lideri `Türkiye`nin sınırları dışına çıkın, parlamento da bunu desteklesin` diyorsa parlamentodaki partiler de `Yok kardeşim ülkemiz içinde kalsın` diyorsa, her Türk ve Kürt gencinin ölümünden sorumlu olurlar."

Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sınır dışına çıkışın ne zaman tamamlanacağına ilişkin en azından şunu söyleyebilirim ki verilen bazı tarihler kesinlikle yanlış. Bu işin mantığı da yok zaten. Koşarak mı çıkacaklar, ne yapacaklar? Erzurum`da olan var, Hakkâri`de olan var. 16`sında çıkamayan kalacak mı Türkiye içinde. Mutlaka hükümetle Öcalan arasında bir takvimlendirme vardır ama bir gün koymak mantıklı değildir. Sınır dışına çıkışın yöntemi konusunda ise şu an için bildiğimiz tek yöntem "mekap" yöntemi, yürüyerek çıkarlar sanırım. (Mekap, örgütünün kırsalda tercih ettiği sarı spor ayakkabı.)

ROTAHABER
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir