• DOLAR 32.59
  • EURO 34.723
  • ALTIN 2508.763
  • ...
Hamas ve Fetih`ten Papa`ya Çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fetih Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Yahya Rabah, Papa Francis`i tebrik ederek, Filistin topraklarında ortak kutsal mekanlara sahip oldukları Katolik kilisesi ile ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.

Yeni papanın, Ortadoğu`daki gelişmelerin doğru bir şekilde anlaşılması için yoğun çaba sarf etmesini umduklarını belirten Rabah, ``Papanın vereceği destek, sahip olduğu güçlü konum sayesinde Filistin meselesinin uluslararası arenadaki önemini artıracaktır`` dedi.

Hamas Hareketi liderlerinden Yahya Musa ise Papa Francis`in, eşitlik ve karşılıklı saygı esasına dayanan bir diyalog zemini kurmak için çalışmasıyla barış, adalet, eşitlik ve insan haklarının korunduğu bir dünya hedefine ulaşılabileceğini dile getirdi.

Musa, insan hakları ve özgürlüklerine saygılı bir medeniyet kurulmasının İslam-Hristiyan dünyasının ortak hareket alanları olduğuna dikkati çekerek, ``İslam ve Hristiyan dünyası diyalog masasına oturarak, insanlık için kötülükleri azaltan ve iyilikleri artıran bir bakış açısı sunabilir`` diye konuştu.

Papalığın, İsrail`in Filistin halkına karşı işlediği suçlarda Batılı ülkelerin taraflı tutumuna etki edeceğini vurgulayan Musa, ``Yeni papa, yurda dönüş hakkı ve bağımsız devlet kurma konularında mücadele eden Filistinlilere destek olmalıdır`` ifadesini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir