• DOLAR 32.436
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2479.348
  • ...
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin ilin sorunlarını Vali Şahin’e iletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ziyarette İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç da hazır bulundu.

Ziyaretlerine ilişkin yazılı bir açıklama yapan HÜDA PAR İl Başkanı Şahin, halktan kendilerine gelen şikâyetleri bir rapor şeklinde Vali Şahin ve Emniyet Müdürü Kıraç’a sunduğunu söyledi.

Sorunlara ilişkin çözüm önerilerinde de bulunduklarını belirten Şahin, “Sason ilçemizin dağ köylerinin yolları dahil, il merkezimizde ilin giriş ve çıkış yollarının bitirilmesi, Erköklü Mahallemizin altyapı ve bitişik İluh Deresi’nin yarım kalmış çalışmaları da dahil, halkımızı huzursuz eden, müşahede ettiğimiz ve halkımızdan bize gelen sorun ve sıkıntıları rapor şeklinde mülki amirlerimize sundum.” dedi.

Ziyarette 10 Mart tarihinde Sason ilçesinde öğrenci servisinin şarampole yuvarlanması sonucu 2 kişinin vefat ettiği, 24 kişinin de yaralandığı kazanın ardından gündeme gelen yolların bariyerlerle çevrilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin şöyle devam etti:

“Sason ilçemizde bir ay kadar önce elim bir trafik kazasında yitirdiğimiz iki gencimizin ve yaralanan kardeşlerimizin olduğu benzeri olayların tekrar yaşanmaması için Gürgenli köyü yolu başta olmak üzere riskli diğer köy yollarının da incelenerek genişletme ve uçurum kenarlarına bariyer koyma taleplerini ilettik. İl merkezinde de tamamlanması gereken projelerin devamı, uyuşturucu, hırsızlık ve daha başka sorunlarla ilgili çözüm önerilerimizi sunduk.”

“Gürgenli köy yolu yapılacak”

Açıklamasının devamında Şahin, “Sayın Valimiz başta Sason ilçemiz olmak üzere bahsini ettiğimiz ve etmediğimiz projelerle ilgili çalışmalarından ve projelerinden bahsettiler. Sason Gürgenli köy yolunu yapacağı müjdesini verdiler. Batman’a büyük projeler kazandırdıklarını ve kazandırmaya devam ettiklerini belirttiler. Ancak bütün sorunların kısa sürede bitirilmesinin mümkün olmadığını, bunun için imkanları zorladıklarını belirttiler. Belediye çalışmaları ile alakalı bir yandan bırakılan borçları ödediklerini, diğer taraftan yatırım yaptıklarını ifade ettiler.” diye konuştu.

“İlimizin huzuru ve gelişimi için verimli bir görüşme oldu”

Halkın huzur ve refahı için ellerinden gelen tüm çabayı harcamaya devam edeceklerini dile getiren HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, son olarak şunları söyledi:

“Asayiş konusunda İl Emniyet Müdürümüz çalışmalarını, dile getirdiğimiz hususlarla alakalı olduklarını ifade ettiler. Biz de halkımızın huzuru ve şehrimizin her yönden gelişimi için mahalle temsilcilerimiz ve diğer birim üyelerimiz üzerinden yaptığımız tespitlerimiz ve halkımızdan gelen talep ve şikayetleri başta kendileri olmak üzere ilgili kurumlara iletemeye devam edeceğimizi, HÜDA PAR Teşkilatları olarak bize düşen hizmetlere koşacağımızı belirttik. İlimizin huzuru ve gelişimi için verimli bir görüşme oldu. Alaka ve duyarlılıkları için mülki amirlerimize teşekkür ederim.”(İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir