• DOLAR 32.59
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2498.927
  • ...
Kızılay'dan yapılacak yardımlar için hayırseverlere çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kızılay Diyarbakır Şube Başkanı Mesut Işık tarafından yapılan basın açıklamasında, Kızılay'ın Ramazan yol haritası ve yapacağı yardımlar açıklandı.

 

Aşevleri tarafından Ramazan ayı boyunca 180 bin kişiye iftar yemeği ve kumanyası ikram etmeyi hedeflediklerini açıklayan Işık, Kızılay'ın yalnız yaşayan yaşlıların maddi durumlarına bakmadan evlerine aş götürmeye devam edeceklerini söyledi.

Işık "Diyarbakır Kızılay'ı olarak tüm il ve ilçelerimizde bağışçılarımızın gıda ve hijyen kolisi, çocuk kiti, sevgi bohçası, giyim, zekât, fitre, fidye, adak kurbanı ve diğer ayni ve nakdi bağış destekleriyle 20 bin aile 80 bin kişiye ulaşmayı hedefledik ve bu ailelerimize Ramazan sevincini yaşatmaya gayret edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İhtiyaç sahibi bazı ailelere nakdi yardımda da bulunacaklarını açıklayan Işık "Kızılay, bağış durumu ve imkanları dahilinde toplumun en fakirinden başlayarak sınırlı sayıda olmada ihtiyaç sahibi bazı ailelerimize bankada T.C. numaralarına 500 TL yatırmak sureti ile nakdi yardımda bulunmaya devam edecek, çocuk yardım kolileri ile Ramazan'da ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarını sevindirerek Ramazan'ı şenlendirecek." dedi.

"Kızılay, Ramazan ayında hastanede bekleyen hasta yakınlarına ve göçmenlere iftar kumanyası dağıtacak"

Kızılay'ın Ramazan ayında giyim butikleri, şube ve temsilcilikleriyle ihtiyaç sahibi ailelere giyim yardımında bulunarak bayram sevincini yaşatmaya devam edeceğini belirten Işık "Kızılay, Ramazan ayında bedensel, görme ve zihinsel engellinin yanı sıra otizm, çölyak, kanser ve kelebek hastası olan ihtiyaç sahibi ailelerimize bağışçılarımızın desteğiyle yardım etmeye, evlerini şenlendirmeye devam edecek." şeklinde konuştu.

Göçmen ve hasta yakınlarına da yapacakları yardımları açıklayan Işık "Kızılay, Ramazan ayında 3 hastanemizin 4 noktasında hastanede şifa bekleyen hasta ve yakınlarına iftar kumanyası vermeye devam edecek. Bu ayda ülkemizde misafir olan ancak Avrupa’ya göç eden düzensiz göçmenlere iftar kumanyası verecek olan Kızılay, yaralı ve hasta olanların yaralarını sarmayı da sürdürecek." diye belirtti.

Son olarak hayırseverlere seslenen Işık, Kızılay'ın web sitelerinde yer alan bağış numaralarına ve İBAN'larına yardımlarda bulunabileceklerini belirterek tüm bağışçılara teşekkür etti. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir