• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İlk teravih namazı salgın nedeniyle evlerde kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müslümanlar, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayına yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınına karşı alınan önlemler ve tedbirler kapsamında teravih namazı, toplu iftar ve sahur gibi bu ayın birçok güzelliğinden mahrum giriyor.

 

Salgının dünya genelinde milyonların ölüme neden olması birçok tedbiri de beraberinde getirdi. Türkiye'de alınan önlemler arasında camilerde cemaatle teravih namazına ara verilmesi de var.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu sene de teravih namazlarının cemaatle kılınmayacağını ve herkesin evinde ailesiyle teravih namazlarını kılabileceğini açıklamıştı.

Her Ramazan ayında tıklım tıklım dolan camiler, iki yıldır Covid-19 nedeniyle teravih namazında boş kalıyor.

Ramazan ayının ilk teravih namazı camilere gidemeyen Mardinliler, namazı ailece evlerinde kıldı.

Mehmet Selim Akın

Teravih namazını camide kılmayı çok istediğini belirten Mehmet Selim Akın, salgın nedeniyle camilerin teravih namazına kapalı olduğunu, bu nedenle namazlarını evde ailece kıldıklarını söyledi.

Akın, “Malumunuz olduğu üzere iki yıldır pandemi nedeniyle teravih namazlarımızı camilerde kılamıyoruz. Aslında bu yıl umutluyduk, nitekim mart ayının başında bir normalleşme dönemi başlatılmıştı. Fakat vakaların yeniden yükselmesi yeni tedbirleri beraberinde getirdi. Keşke tedbirler camilerden başlatılmasaydı, çünkü camiler tedbirlere en çok uyan mekanların başında geliyor. Her şeye rağmen bu salgının bitmesi için bu mübarek ayda çokça dua edeceğiz inşallah. Bugün Ramazan ayının ilk teravih namazını çoluk çocuğumuzla evimizde kıldık, keşke camide kılabilseydik. İnşallah seneye camilerde kılarız diye umut ediyoruz. Rabbim bir an önce bu hastalığı def etsin. Mardinliler başta olmak üzere tüm İslam coğrafyalarının mübarek ramazan aylarını tebrik ediyorum. Hayırlı, bereketli ve sağlıklı ramazanlar diliyorum.” dedi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir