• DOLAR 32.514
  • EURO 34.594
  • ALTIN 2504.141
  • ...
Diyanet Birlik-Sen’den Ramazan mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hasret ve özlemle beklediğimiz on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayı 12 Nisan 2021 Pazartesi akşamı evlerimizde kılınacak ilk teravihle başlayacağını hatırlatan Ak, bu gece kalkılacak ilk sahurla da Salı günü oruçlu olunacağını belirtti.

“Rabbim Ramazan’ı şerif ayını milletimiz için hayırlara ve Salgın Hastalıktan kurtulmamıza vesile eylesin.” Duasıyla başladığı açıklamasında Ak, “Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’an-ı Kerimin indirildiği aydır. ‘Bin aydan daha hayırlı’ olan ‘Kadir Gecesi’ bu aydadır. Dolayısıyla Yüce Allah’ın âlemlere rahmet olarak gönderdiği, insanlık için en mükemmel ahlâk örneği olan Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa’ya peygamberlik görevi de bu ayda verilmiştir. İslâm’ın beş şartından biri olan oruç bu ayda tutulmaktadır. Fitre ve zekâtlarımızı bu ayda veririz. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, bu yılki fıtır sadakası miktarını 28 TL olarak belirlemiştir.” dedi.

Ramazan Kur’an ayı olduğunu söyleyen Ak, “Rahmet ve mağfiret ayıdır. Yapılan her bir ibadete, kat kat karşılığının verildiği, mükâfat kazanma ayıdır. Müminlerin kötülüklerden arındığı güzel meziyetlerle donatıldığı bir aydır. Diyanet İşleri Başkanlığımız 2021 yılı Ramazan ayı temasını ‘Şifa ayı Ramazan olarak belirlemiştir. Yaşadığımız bu zor süreçte ortaya çıkabilecek yeni sıkıntıları da göz önünde bulundurarak ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize bağışlarımızı ve yardımlarımızı ulaştırmak infak ayı olan Ramazan’ı hakkıyla idrak etmemize ve paylaşma bilincimizi canlı tutmamıza hizmet edecektir. Camilerde Teravih namazlarından uzak kalmamızın hüznünü yaşadığımız bu mübarek şifa ayında, mukabelelerimizi, dualarımızı ve istiğfarlarımızı hep birlikte evlerimizden Rabbimize yöneltmek, Ramazan ayının maneviyatından azami derecede istifade etmeye vesile olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Diyanet Birlik Sen Sendikası olarak İdrak edeceğimiz Ramazan ayının, bu salgın hastalıktan bir an önce kurtuluşumuza vesile olmasını; milletimize, ümmet-i Muhammed’e Sendikamız üyelerine Diyanet Teşkilatına ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Cenâb-ı Hak’tan niyaz ederim.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir