• DOLAR 32.343
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2307.58
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam’dan Ramazan ayı mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle İslam alemi bu yılda Ramazan ayını buruk bir şekilde karşılayacak. Dünya genelinde geçen yıl olduğu gibi bu sene de Covid-19'un gölgesinde ihya edilecek Ramazan’ın ilk orucu için bu gece sahura kalkılacak ve yarın ise ilk iftar yapılacak.

On bir ayın sultanı Ramazan ayına dair yazılı bir açıklama yapan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Ramazan ayına ilişkin verdiği mesajda; hakları gasp edilen mazlum ve mustazafların kurtuluşu için fiili ve kavli dualarda bulunmaya davet etti.

Sağlam, “Rahmet, mağfiret ve cehennem azabından kurtuluş ayı olan Ramazan-ı Şerif’e kavuşturan Yüce Allah’a hamd ve senalar olsun! Bütün İslam âleminin Ramazan ayının feyz ve bereketinden gerektiği gibi istifade edip Ramazan Bayramı’na arınmış olarak kavuşmasını niyaz ediyorum.

Toplumun her gün biraz daha yoksullaştığı, maddi ve manevi sorunların gittikçe büyüdüğü bir zaman diliminde Ramazan’ın; zenginle fakir arası bir dayanışmaya, yönetenle yönetilenler arası müspet ve güçlü bir bağın kurulmasına vesile olmasını diliyorum!

Lüks ve israf içinde yüzenler ile hayat pahalılığı altında ezilen halkın açlığının, yoksulluğunun ve sefaletinin sebeplerini tespit ederek, sınıflar arası oluşan derin uçurumun asıl sebepleriyle yüzleşmek suretiyle öze dönüş için Ramazan büyük bir fırsattır.” dedi.

“Ramazan-ı Şerif’in, âlem-i İslam ve bütün cihan için hayırlara vesile olmasını niyaz ederim”

Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni eden Sağlam, “Sömürülen, hakları gasp edilen mazlum ve mustazafların kurtuluşu için fiili ve kavli dualarda buluşmak dileği ile Ramazan-ı Şerif’in, âlem-i İslam ve bütün cihan için hayırlara vesile olmasını Hakk Teâla’dan niyaz ederim.

Oruç, teravih, mukabele ve diğer tüm ibadet ve dualarımız makbul olsun inşaAllah! Ramazan ayımız mübarek olsun.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir