• DOLAR 32.521
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2419.856
  • ...
Sert korona önlemleri geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Reuters haber ajansına konuşan bir hükümet yetkilisine göre, Türkiye'de turizm sezonu öncesi vakaların düşürülmesi için yarınki kabine toplantısında sert korona önlemleri getirilmesi planlanıyor.

Adının açıklanmaması kaydı ile konuşan kabine yetkilisine göre  kabinenin bu akşamki Bilim Kurulu toplantısında yapılacak öneriler doğrultusunda hareket edeceğini, sert önlemler dışında başka bir çözümün olmadığını belirtti

Yetkili, alınacak tedbirler arasında, şehirler arası seyahatin sınırlandırılması, 20 yaş altı ve 65 yaş üstüne sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesi ve spor ile eğlence tesislerinin kapatılması gibi önlemlerin olabileceğini belirtti.

Bilim Kurulu'ndan  bazı üyelerin Ramazan ayı boyunca tam kapanma talep ettiğini, bu gerçekleştirilemeyecekse de en azından şehirler arası seyahatin kısıtlanması ve şehir içindeki toplu taşıma kullanımının çalışma saatlerine göre ayarlanarak azaltılmasını istediğini söyledi.

"TURİZM CİDDİ ŞEKİLDE ETKİLENİR"

Reuters'a konuşan hükümet yetkilisi, "Plan, turizm sezonu tam anlamıyla başlamadan vaka sayılarını düşürmek. Zira günde 50 binin üzerindeki vaka sayıları, turizmi ciddi şekilde olumsuz etkileyecektir" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir