• DOLAR 32.511
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2490.85
  • ...
Ankara’da riskli görülen binaların yıkımı devam ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çankaya ilçesine bağlı İleri Mahallesi Mektep ve Altay Sokaklarında, temelinde boşluk olduğu için çökme tehlikesi bulunan ve yıkım çalışmaları süren 8 katlı Açelya Apartmanı'nın yıkım çalışmaları sürüyor.

Çevrede bulunan 21 bina riskli görülmesi sebebiyle tedbirler kapsamında boşaltılarak çökme tehlikesi olan Açelya Apartmanı'nda yıkım çalışmaları devam ederken yaklaşık 10 binanın daha kontrollü bir şekilde yıkılacağı belirtiliyor.

Yıkımı makaslı ekskavatör ile yapılan binanın çökmeden kontrollü bir şekilde yıkılmasının iki günü süreceği belirtiliyor.

Çevredeki diğer binaların ise oturmaya uygun olup olmadığı hakkında rapor düzenleneceği öğrenildi.

Olaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan İnşaat Müteahhidi Süleyman A. hafriyat şirketi sahibi Serkan K. ve kepçe operatörü Özkan K. tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mahallede incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, olayın ardından bölgedeki 21 binada risk tespit edilerek, 900 vatandaşın misafirhanelere yerleştirildiğini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çökme riski bulunduğu için tahliye edilen binalarla ilgili önceliklerinin ‘bir an önce mağduriyetleri gidermek’ olduğunu söyledi. Yavaş, eşya ve kira yardımının yanı sıra belediye olarak mağdur sayısına göre daire de verebileceklerini ifade etti.

Yaşanan olayla ilgili Cuma gecesinden buyana İleri Mahallesinde hareketlilik devam ederken Ankara Valiliği tarafından İncesu Şehit Sultan Selim Karakoç İmam Hatip Ortaokulu koordinasyon merkezi oluşturuldu.

Hatırlanacağı üzere Çankaya’nın İleri Mahallesi Mektep Sokakta başlanan inşaat çalışmaları sırasında yan tarafında bulunan Altay Sokaktaki sekiz katlı Açelya Apartmanının istinat duvarının bir kısmının yıkılması ve temelinde boşluk oluşmasıyla çökme tehlikesi meydana gelmişti. Çökme tehlikesi bulunan bina ile tedbir amaçlı olarak mahallede bulunan 21 binada oturanlar tahliye edilmişti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir