• DOLAR 32.528
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2428.282
  • ...
Birden Fazla İmam Hatip Ortaokulu`na İhtiyaç Var!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Osmaniye Merkez İmam-Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Habibe Gamga, Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında, bu yıl 733`ü bağımsız olmak üzere açılan bin 141 imam hatip ortaokuluna 111 bine yakın öğrencinin kayıt yaptırdığını belirtti.

Habibe Gamga açıklamasına şöyle devam etti; “Osmaniyemizde geçmiş yıllar içerisinde Osmaniye İmam Hatip Okulu`nun başarıları ve misyonu, tüm Osmaniye halkı tarafından bilinen bir gerçektir. 28 Şubat sürecinde ortaokul bölümleri kapatılan imam hatip okulları, hükümetin almış olduğu olumlu bir kararla bu eğitim öğretim döneminden itibaren tekrar eğitime başladı. Ülkemizin dört bir yanında hükümetin almış olduğu karar doğrultusunda hızlı bir şekilde imam hatip ortaokulları açıldı. Ama ne acı ki, ülkemizde yeşeren bu umutlar Osmaniyemizde yankı bulmadı. Türkiye`nin hemen hemen tüm illerinde sorunsuz bir şekilde en gözde okulların imam hatip ortaokuluna dönüştürüldüğü bilinmektedir. Osmaniye`de ise bu sürecin maalesef istenildiği şekliyle başarılarak dönüşüme ayak uyduramadığı gözlenmektedir. Bilindiği üzere ilk önce Osmaniye ilini bölen bulvarın üst kısmında Yasemin Tekin İlköğretim Okulu, bulvarın alt bölümünde ise Namık Kemal İlköğretim Okulu olmak üzere iki imam hatip ortaokulu açılması plânlanmıştı. Yaz döneminde Namık Kemal İÖO`na 100 civarında, Yasemin Tekin İÖO`na ise 250 civarında öğrenci kaydı alındı. Fakat okulların açılmasına bir hafta kala Namık Kemal İÖO tümden iptal edilerek kayıt yaptıran öğrenciler mağdur edildi, çoğu öğrenci eski okullarına dönmek zorunda kaldı. Yasemin Tekin İÖO`ndan ise vaz geçilerek ilk önce Saimbey İÖO`na nakledildi daha sonra ise Mahmut Ali Kirmit İÖO bünyesinde Osmaniye Merkez İmam Hatip Ortaokulu açıldı. Hâlen bu okulda 195 öğrenci eğitim görmektedir."

Kayıtlar incelendiğinde iyi plânlanmamış uygulamalardan kaynaklı olarak yaklaşık 150-200 kayıtlı öğrencinin eski okullarına döndüğünü anlatan Habibe Gamga," İmam hatip okullarının yaşadığı bu durum Osmaniye açısından yüz kızartıcı bir durumdur. Osmaniye gibi yerleşim alanı hızla genişleyen bir ilde, ulaşım kolaylığı göz önünde bulundurularak farklı konumlarda en az iki, üç imam hatip ortaokulu açılmalıdır.”

Gamga, imam hatip ortaokulunda eğitim alabilecek bin 500 öğrenci potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmede olumlu sonuçlar aldıklarını kaydeden Gamga, “Milli Eğitim Müdürümüz tarafından bizzat Osmaniye merkezinde iki adet ve bir tane de Toprakkale sınırları dahilinde eğitim kampusu içerisinde yapılmak üzere üç adet imam hatip ortaokulu inşa edileceği sözü verildi. Bu süreç içerisinde meydana gelen bu gelişmeyi çok olumlu ve yerinde bir karar olarak telakki ediyoruz. Aynı zamanda yapılacak faaliyetlerin takipçisi olduğumuzu bilhassa belirtmek istiyoruz.” diye konuştu.

Toplantıya, Vefa Kültür ve Dayanışma Derneği, İlim Sanat ve Yardımlaşma Derneği, ahlak Kültür ve Çevre Derneği, Osmaniye Gençlik ve Eğitim Derneği, Anadolu Gençlik Derneği ve İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği üyeleri destek verdi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir