• DOLAR 32.602
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2506.638
  • ...
Okul Sütünden Sonra ev Yemeği mi Geliyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

3 bin 300 üyesi olan federasyon yönetimi, projeye ilişkin alt yapı çalışmalarını tamamladı. Projeyi ilgili bakanlıklara sunacaklarını açıklayan YESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozdağ, Milli Eğitim Bakanlığı`nın kabul etmesi obezite, kanser, şeker hastalığı gibi hastalıkları tetikleyen fastfooddan öğrencileri uzak tutmak için sütün yanında ev tarzı hazırlanmış yemeği dağıtmak istediklerini kaydetti.

Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu, 28. derneğini Samsun`da açtı. Gıda sektöründe faaliyet gösteren 19 sanayicinin bir araya gelmesiyle İlkadım ilçesinde kurulan Karadeniz Yemek Sanayicileri Derneği (KAYSAD), düzenlenen törenle hizmete girdi.

Derneği açılışı törenine katılan YESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozdağ, sektör hakkında genel bilgi vererek, federasyonun 2023 vizyonu ve hedeflerini dile getirdi. Bozdağ, yemek sanayinin öğrenci, asker, polis, hasta gibi kesimlerden toplam 22 milyon insanı ilgilendiren, 22 milyar dolarlık potansiyel pazarı bulunan, 400 bin kişiyle iş yapan, bütün iş kollarına katma değer katan ve tarıma dayalı gıdanın yüzde 36 ile yüzde 55`nin tüketen bir sektör olduklarının altını çizdi.

81 ilde örgütlenmeye çalıştıklarını dile getiren YESİDEF Başkanı Bozdağ, "İş yerinizde, ofisinizde, hastanenizde vs. öğlen saatinde hangi yemeği tüketiyorsanız, biz bunların yemeklerini hazırlıyoruz. Bakanlıklarımız tarafından denetlenmiş, hepsinin ehliyeti ve lisansları verilmiş 3 bin 33 tane üyemizle ülkemizdeki tüm yemek sanayisine talibiz. 2023 hedefimizi de belirledik. Dünya, 10 yılda 3 kat büyüyecekse ki bunlardan birisi de yemek sanayisi ve gıda endüstrisi olacak. Bu çerçevede Ankara merkezli pergeli çizdiğimizde 3 saatlik uçuş mesafesinde ve Türk iş adamlarının gittiği her yerde federasyonumuz, 3 milyar insanı doyurmayı hedefliyoruz." açıklamasını yaptı.

Gelecek nesillerin sağlıklı beslenmesi için hazırladıkları ulusal bir politikayı anlatan Başkan Hüseyin Bozdağ, "68 bin 500 okulumuzda 17 milyon çocuğumuz var. Okula başladıklarında önce kantinlerle, tostlarla, sonra hamburgerlerle, en sonunda da fastfoodlarla tanışıyor. Çocuklarımızın sağlıklı yetişmeleri, obezite, şeker ve kalp damar hastalıklarından uzak tutulmaları için bir proje ortaya koyduk. Çocuklarımız evlerinde ne yiyorsa bunu okullarda da temin etmek için yola çıktık. Alt yapıları hazır lisanlı 3 bin 300 üyemizle, yemek pişirme ve dağıtım metodolojilerimizle ilgili bakanlıklarımıza sunmak kaydıyla tüm okullarımızın yemeğini vermeye talibiz. Her ildeki üyelerimiz, bulundukları ildeki okulların yemeğini yapacak. Gelecek nesillerimizi hastalıklardan ancak böyle kurtarabiliriz. Onun için bu bölgeler bizim için önemli. Ülke ekonomisine de büyük katkılar sağlayacağını düşündüğümüz bu projemiz için `Süt yetmez, yemek de verelim` diyoruz." şeklinde konuştu.

"AB ÜLKELERİ, EKONOMİDE TÜRKİYE`Yİ ÖRNEK ALIYOR"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar ise Türkiye`nin Dünya`da yükselen bir yıldız olduğunu hatırlatarak, ekonominin temel parametreleri açısından birçok Türkiye`nin ülkeden çok iyi durumda olduğunu vurguladı. Acar, `AB ülkeleri, `Türkiye bu gelişmeleri nasıl sürdürüyor` diye uygulamalarımızı örnek alıyor. Ülkemiz bu noktaya geldi. Bu hepimizin iftiharla bakmamız gereken bir konudur. Artık eski kurumlar yok. Her yönüyle, bütün kurum ve kuruluşlarıyla, sanayicilerimizin, iş adamlarımızın önünü nasıl açabiliriz, en ücradaki işsize nasıl yardımcı olabiliriz diye çalışan arkadaşlarımız var. Bakanlık olarak başta yemek sanayicilerimiz olmak üzere, tüm sanayicilerimizin ve iş adamlarımızın önündeki engelleri kaldıracağız." ifadelerini kullandı.

Derneğin açılışında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İş-Kur İl Müdürü Hasan Kılıçarslan, İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, KAYSAD Başkanı Ercan Can ile çok sayıda bürokrat ve iş adamı da hazır bulundu

Kaynak: CİHAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir