• DOLAR 32.341
  • EURO 35.207
  • ALTIN 2247.184
  • ...

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımları ile gerçekleştirilen fuar, sektörü Gaziantep’te buluştururken firmalar fuar vesilesiyle ürünlerini tanıttı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın himayesinde, Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve KOSGEB’in destekleri ile Akort Fuarcılık tarafından organize edilen fuar, 4 gün sürdü.

Sektörde önemli bir yere sahip olan fuar, tarım makinelerinden hayvancılık ekipmanlarına ve traktör modellerinden tohum çeşitlerine kadar ürün çeşitliliği ile dikkat çekti.

Fuarı değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi, salgına karşı tüm tedbirler alınarak düzenlenen fuarın sektöre güç kattığını belirtti.

Tüm güçlüklere rağmen Türkiye adına verimli bir fuar gerçekleştirdiklerini anımsatan Ünverdi, “Tarım ve hayvancılık sektörlerinin bileşenleri bir araya gelerek güçlü bağlar kurdular. İkili ticaretin gelişmesine önemli katkılarda bulunan fuarımızın bu süreçte yeni yol haritalarının oluşturulmasına da ışık tutacağına inanıyorum.” dedi.

Ünverdi, fuarın açılış törenine katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli başta olmak üzere fuara katılan ve destek veren tüm yetkililere teşekkür etti.

Fuarda, Gaziantep, İstanbul, Ankara, İzmir, Kilis, Konya, Kocaeli, Malatya, Mersin, Samsun, Sakarya, Şanlıurfa ve Trabzon illerinden gelen firmalar, tarım makineleri, ekipmanları ve aksesuarları, traktör ve ekipmanları, biçerdöver, çapa makinesi, iş makineleri, ürün işleme makineleri, ürün ambalajlama, paketleme makineleri, ürün depolama makineleri, toprak ıslah, drenaj teknolojileri, sulama ekipman ve sistemleri, tarım ilaçları ve ilaçlama malzeme ve sistemleri, gübre, organik tarım, peyzaj, sera, ısıtma, soğutma, havalandırma sistemleri gibi ürün gruplarını sergiledi. (İLKHA)