• DOLAR 32.342
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2241.63
  • ...
Batman 'da gazetecilere ‘Afet Farkındalık Eğitimi’ verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehit Şenay Aybüke İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır, toplumu afet konusunda bilinçlendirmek istediklerini söyledi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının Afet Eğitim Yılı olarak ilan edilmesiyle birlikte 81 ilde Afet Eğitim Seferberliğinin başlatıldığını anımsatan Bakır, eğitimlerin devam edeceğini belirtti.

5 ilçemizde Afet Farkındalık Eğitimleriyle ilgili, kaymakamlık birim müdürleri personellerine, muhtarlara ve diğer azalara eğitimleri verdik.

Batman’ın 5 ilçesindeki eğitim çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Bakır, “İlimizde de Valilik birim müdürleri personellerine yönelik eğitim çalışmalar tamamlandı. Bizim için önemli olan Organize Sanayi Bölgesindeki faaliyet gören işletmelere yönelik eğitim çalışmaları da bütünüyle tamamlandı. Tabi bu OSB'de faaliyet gösteren işletmelere yönelik farkındalık eğitimlerini vermemiz bizim için önemli. Çünkü OSB'de birçok alanda faaliyet gösteren firmalarımız söz konusudur. Bu açıdan hem Afet Farkındalık Eğitimi, bununla beraber yangın eğitimi, hafif arama kurtarma eğitimi gibi eğitimlerimizi tamamlamış olduk. Biz bu eğitimlerde yüz yüze ve saha eğitimleriyle birlikte çevrimiçi eğitimlerimize de devam ediyoruz.” dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan yaklaşık 5 bin 400 öğretmene de bu eğitimi verdiklerini anlatan Bakır şöyle devam etti:

“Önümüzdeki günlerde üniversiteyle de bu eğitim çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Özellikle basın mensuplarımızın bu afet farkındalık eğitimini alması bizler için çok çok önemli. Çünkü bu konuda en büyük destekçimiz basın mensuplarımızdır.”

Ardından AFAD Eğitim Uzmanı Hüseyin Yıldırım yaptığı açıklamada, Batman 'da afet farkındalık eğitimleri ile ilgili çok ciddi hedeflerinin olduğunu söyledi.

Hedefe ulaşmak için yoğun bir çalışma içine girdiklerini belirten Yıldırım şunları kaydetti:

Farkındalık eğitimlerimiz toplumun tüm bireylerini kapsamakta. Basın mensuplarımızın bu eğitimlere dahil edilmesi daha önemli. Eğitimlerimizin topluma yayılması, anlatılması, farkındalık oluşturulması bakımından yerel ve ulusal basınımızın desteğini çok önemsiyoruz. Batman’da bu desteği alıyoruz, bu eğitimlerde de almaya devam edeceğimizi düşünüyorum.

Yıldırım, eğitim kapsamında "Afet ve Acil Durum Çantası", "Planlama", "Deprem Anında Unutulmaması Gerekenler", "İletişimin Kesilmemesi" ve "Deprem Sonrası İlk 6 Saatte Yapılacaklar" konusunda gazetecilere bilgi aktardı.(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir