• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
Halk bir Ramazan'a daha kavuşmanın sevincini yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Hicri takvime göre 1442'nci Ramazan ayı, Coronavirus salgını gölgesinde bu akşam ilk teravih ve sahurla başlayacak.

Üç ayların sonuncusu, rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayını sevinçle karşılayan halk duygularını İLKHA muhabiriyle paylaştı.

Teravihlerin salgın nedeniyle camilerde kılınamamasının burukluğunu yaşadıklarını belirten Müslümanlar, Ramazan ayını ibadetle geçireceklerini ifade ederek salgının bitmesi için duada bulundu.

 

"Ramazan olmazsa hayat yoktur"

İkindi namazını tarihi Cevat Paşa Camii'nde eda eden cami cemaatinden Hacı Ahmet Gökalp Ramazan'ın önemine dikkat çekti.

Hacı Ahmet Gökalp

Gökalp, "Ramazan mübarektir. Ramazan olmazsa hayat yoktur. Ramazan sağlık demektir. Oruç tutan sıhhat bulur. Ramazan bizim için çok önemlidir ama maalesef teravih namazları bu yıl camilerde kılınmayacakmış. Ama yine de biz yatsı namazını camide kılıp evimizde teravihleri kılacağız inşallah. Allah-u Teâlâ bu Coronavirus'ü ülkemizden ve tüm İslam âleminin üzerinden en yakın zamanda kaldırsın, İslam âlemi bir olsun inşallah." diye konuştu.

Mehmet Emin Dirican

"Bu ayın rahmet ve bereketi hepimizin üzerine olsun"

Tekerlekli sandalyesiyle cami avlusunda namazını kılan engelli Mehmet Emin Dirican, "İnşallah mübarek bir Ramazan ayına daha giriyoruz. Tüm Müslümanların ve ümmetin Ramazan'ını kutluyoruz. Bu ayın rahmet ve bereketi hepimizin üzerine olsun. Her yerde hastalık var, bu normaldir. Yapacak bir şey yok. Allah'tan gelen musibet başımızın üzerinedir. Ramazan'da oruç tutuyoruz, namaz kılıyoruz. Teravihi evde kılacağız. Ben genellikle evde ailemle oturarak kılıyorum." ifadelerini kullandı.

Arafat Alptekin

"Özellikle gençlerimiz Ramazan'ın kıymetini bilmeli"

Cami cemaatinden Arafat Alptekin, "Ramazan geldi. İnşallah hayırla gelecek. Salı günü sahura kalkacağız ve oruç tutacağız. Rabbim Ramazan orucunun tamamını tutmayı hepimize nasip etsin. Hayır getirsin ve ondan hakkıyla faydalanalım. Rabbimiz bir hayır kapısı açsın ve bu hastalığı Müslümanların arasından kaldırsın. Rabbimiz güzel isimlerinin ve mübarek ayın hürmetine bizleri af etsin. Teravihler camide olsaydı çok iyi olurdu, ama yoksa da ne diyelim. Allah kendi katından bizi af etsin ve sorumlu kılmasın. Ramazan'da orucumuzu tutup namazımızı camide, teravihimizi de evimizde kılacağız. Rabbim kabul etsin, Ramazan'ın ecrinden nasiplendirsin. Özellikle gençlerimiz bu ayın kıymetini bilmeli, namazlarını ihmal etmemeliler. Sağlık için maskelerini taksınlar ve kahvehanelerden uzak dursunlar. Bu kendileri için çok iyi bir şey olur." dedi.

Hasan Uçar

"Ramazan'dan daha güzel ve bereketli bir şey var mıdır?"

Yakın zamanda kızını Coronavirus nedeniyle kaybettiğini ve torunlarının yetim kaldığını belirten Hasan Uçar, "Ramazan İslam'ın şartlarından biridir, hayırlı olsun. Ramazan'dan daha güzel ve bereketli bir şey var mıdır? Ramazan Müslümanların kurtuluşuna vesile olan İslam'ın bir şartıdır. Rabbim cümlemizi onun ecrinden mahrum bırakmasın. Rabbim cümlemizi bela, kaza, büyük musibetlerden korusun. Rabbim bu hastalığı üzerimizden kaldırsın. Çok kötü bir hastalık. Bir hafta önce Gaziantep'teki kızımı bu hastalıktan kaybettim. 6 yetimi kaldı, ciğerimiz yandı. Rabbim daha beterinden bizi korusun. Daha büyük musibetler var. İnsanlar dikkatli olmalı. Bu hastalık da bir kaderdir. Allah'ın dilemesinden başka bir şey olmaz. Bu hastalık olur, başka hastalık olur ama mutlaka bir sebep olur. Allah'ın emri dışında kesinlikle ölüm olmaz. Onunda sebebi bu hastalık oldu." diye konuştu.

Mehmet Emin Çetin

"Ramazan ayıyla birlikte bir şifa gelir inşallah"

Mehmet Emin Çetin, "Hayırlı olsun. Ramazan geldi. Tüm İslam âlemine hayırlar getirsin. Bir şifa gelir inşallah. Ramazan'dan sahura kalkıp namazımızı kılıyoruz. Saat 08.00'den sonra okula gidiyoruz. İşe gidiyoruz. İşten sonra tekrar öğlen namazımızı kılıyoruz. O şekilde iftara kadar vaktimizi geçireceğiz sonra da evlerimizde teravihlerimizi kılacağız. İnşallah Ramazan ayı dünyaya barış getirir, bu hastalığın da bitmesine vesile olur. Tüm Müslümanların Ramazan'ı hayırlı olsun." diye ifade etti.

Rezzan Akpınar

"Keşke camiler teravihe açılsaydı"

Rezzan Akpınar, "Ramazan güzeldir, ibadet ayıdır. Ramazan orucunu tutacağız inşallah. Ama bu Coronavirus olmasaydı insanlar için daha iyi olacaktı. İnsanların işleri sıkıntıya girmiş durumda. İnşallah düzelir ama bu da bir imtihandır. Keşke camiler teravihe açılsaydı. Ama şartlar uygun değil. Allah'ın izniyle gelecek seneye daha güzel bir Ramazan olacak, hastalık da gidecek. Allah herkesin yardımcısı olsun." dedi.

Bendar Aziz Acar

"Geçen sene Ramazan ayı hastalık gölgesinde geçtiği için tam tadını alamadık"

Bendar Aziz Acar, "Çok şükür bir Ramazan-ı Şerif sürecine daha gelmiş olduk. Geçen Ramazan hastalık gölgesinde geçti, tadını tam alamadık. Bu yıl da ne yazık ki öyle geçecek gibi. Ailemiz ve çevremiz zarar görmesin diye geçen Ramazan salgından dolayı pek dışarı çıkamadık. Namazlarımızı evde kıldık, Ramazan'ı bu şekilde ihya ettik. Allah hiç kimseye bir daha salgın gölgesinde bir Ramazan yaşatmasın. Şimdiden herkesin Ramazan ayı hayırlı ve uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

Mehmet Ali Çelik

Mehmet Ali Çelik, "Diliyoruz ki bu salgın milletimizin arasından kalksın ve huzur gelsin, esnafın yüzü gülsün, millet kendine çalışsın. Allah'tan bunu istiyoruz. Salgından dolayı yatsı namazımızı kılıp evimizde teravihi kılacağız. İnşallah güzel geçer, huzur ve selamet gelir memleketimize." dedi.

Muhammed Furkan Ayyıldız

"Oruç sabrın yarısı, sabır ise imanın yarısıdır"

Muhammed Furkan Ayyıldız, "Ramazan denince akla ilk gelen teravihtir, oruçtur. Bir Hadis-i Şerif'te, 'Oruç sabrın yarısı, sabır ise imanın yarısıdır.' buyruluyor. Allah bizi Ramazan'a kavuşturduğu için çok mutluyuz. Küçük iken oruç tutamıyordum. Sadece öğlene kadar tutabiliyordum. Artık tam tutacağım inşallah. Kur'an-ı Kerim'i ihmal etmeyeceğim ve beş vakit namazımı kılacağım. Teravihin evde kılınmasına gelince, pazara gidiyorsun adım atılmıyor, AVM'ye gidiyorsun tıklım tıklım, ama camilere gelince teravih yok. Teravihi camide kılmak istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir