• DOLAR 32.602
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2491.942
  • ...
İran'daki nükleer tesise sabotaj düzenleyen kişinin kimliği tespit edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstihbarat Bakanlığından bir yetkili, Nournews'e yaptığı açıklamada, "Natanz Nükleer tesislerindeki Şehit Ahmedi-Roshan Kompleksi'nin salonlarından birinde elektrik sistemini bozarak elektrik kesintisine neden olan kişinin kimliği belirlendi." dedi.

Kazayı araştıran teknik grubun raporuna atıfta bulunan yetkili, "Teknik grup, güç kaynağı sistemindeki kesintinin nedenini de belirledi ve dünden beri hasarı gidermek için bir dizi gerekli önlem alındı." diye ekledi.

Yetkili, şahsın kimliği hakkında bir bilgi paylaşmadı.

Natanz Nükleer Tesisi'nde dün sabah saatlerinde elektrik dağıtımında kaza meydana gelmişti.

​İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, Natanz Nükleer Tesisinde meydana gelen patlamanın "terörist" bir eylemin sonucu olduğunu açıkladı.

Niyasar, Natanz kentindeki nükleer kazanın şüpheli olduğuna dikkat çekerek dış güçlerin sabotaj eylemine benzediğini söylemişti. Siyonist işgal rejimi medyası da "siber saldırı" yapıldığını ileri sürmüştü.

​İran Dışişleri Bakanı Zarif, Natanz Nükleer Tesisi’ndeki saldırıya ilişkin, "Siyonist rejim, zalimce yaptırımların kaldırılması yönündeki başarılardan dolayı İran halkından intikam almak istiyor." demişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir