• DOLAR 32.431
  • EURO 34.46
  • ALTIN 2490.641
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman'da, Ramazan hazırlığı için alışverişe çıkan vatandaşlar, esnafın yüzünü güldürdü. Coronavirus tedbirleri nedeniyle yaklaşık bir yıldır durgun olan piyasanın canlandığını belirten esnaf, "Ramazan bereketiyle geldi." diyerek memnuniyetlerini dile getirdi.

 

Ramazan ayının bereketiyle geldiğini ifade eden halk ise Ramazan'da sofranın bereketi diğer aylardan daha fazla olduğunu ifade ettiler.

"Satışlarımız geçen yıla göre iki katı arttı"

Ramazan ayının bereketiyle geldiğini ifade eden esnaf Mehmet Ali Yanaç, "Her sene olduğu gibi bu sene de satışlarımızda bayağı yoğunluk var. Satışlarımız geçen yıla göre iki katı artmış durumda. Susama zam gelmesine rağmen bu sene Ramazan ayı nedeniyle tahin fiyatımızı değiştirmeden aynı fiyattan vermeye devam ediyoruz. Burada tahinimizi kendimiz yapıyoruz. Özellikle Ramazan ayına özel fındık ezmesi, çeşitli helvalar, peynir, zeytin, el yapımı reçellerimiz gibi ürünlere bayağı rağbet var. Genel olarak sahurda kahvaltılık tüketildiği için halk bunları tercih ediyor. Ürünlerimizin çoğu organiktir. Bu nedenle de halkın talebi var." diye konuştu.

"Halk Ramazan ayına özen gösteriyor"

Ramazan ayı nedeniyle işlerinde artış yaşandığını dile getiren esnaf Ahmet Erçin, satışlardan memnun olduklarını belirtti.

Erçin, "Esnaf olarak her sene Ramazan ayını dört gözle bekliyoruz. Çok şükür bu iki gündür satışlarımız çok iyi. İnşallah daha da iyi olacağını bekliyoruz. Genel olarak tahin, pekmez, helva, kaysı ve çerez ürünleri satıyoruz. Salgına rağmen halk Ramazan ayına özen gösterip, Ramazan ihtiyaçlarını alıyorlar. Bu Ramazan ayında beklentimiz, işlerimizin iyi geçmesidir. Ürünlerimizin fiyatları geçen seneye oranla yükseldi ama Ramazan ayı nedeniyle kâr marjımızdan feragat ederek fiyatlarımızı yükseltmedik. Tahin, helva ve pekmezin kilosunu 25 liradan veriyoruz. Hatta geçen sene pekmezin kilosu 35 liraya kadar yükselmişti bu sene 20 ile 25 lira arasında satıyoruz. 11 ayın sultanı Ramazan geldi mi bereketiyle geliyor. Salgın biterse inşallah her şey daha iyi olacaktır." ifadesini kullandı.

"Ramazan bereketiyle geliyor"

Ramazan ayının bereketiyle geldiğini belirten vatandaşlardan Süleyman Yaman, "Ramazan bereketli bir aydır. Normal günlerde sofrada 4 çeşit bulunurken, Ramazan oldu mu sofrada neredeyse 10 çeşit oluyor. Ramazan ayı öncesi hazırlık için kırmızı et, tereyağı, bal, helva ve tahin gibi ürünleri alıyoruz. Oruçluyken insanı tok tutan ve vücuda kuvvet veren ürünleri tercih ediyoruz. Ramazan ayı herkese bereket getirsin ve Allah Müslümanlara kuvvet versin." dedi.

Vatandaşlardan Cemal Çetinkaya ise Ramazan hazırlığı için alışverişe çıktığını belirterek, bu ayın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız