• DOLAR 32.582
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2424.721
  • ...
Nükleer tesisteki patlamada sabotaj şüphesi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Niyasar, Twitter'dan Natanz Nükleer Tesisi Şehit Ahmadi Roshan kompleksinde meydana gelen kazaya ilişkin açıklama yaptı.

Sabotaj şüphesini gündeme getiren Niyasar, ""Ulusal Nükleer Teknoloji Günü'nde ve İran'ın, Batı'yı yaptırımları kaldırmaya zorladığı bir zamanda gerçekleşen bu olay, sabotaj ve (dış kuvvetlerin tesise) sızma konusunda ciddi şüpheler uyandırıyor." dedi.

Niyasar, "Meclis, bugün bu sorunu ayrıntılı olarak ele alacak, ardından milletvekillerinin görüşü açıklanacak." diye ekledi.

Öte yandan siyonist işgal rejimi medyası da "siber saldırı" yapıldığını ileri sürdü.

İşgal medyası: Siber saldırı

İşgalci medya The Jerusalem Post, Nazanz tesisinde yaşananların bir "kaza" olmadığını ve hasarın İranlı yetkililerin söylediğinden "çok daha ağır" olduğunu savundu.

İşgal medyası, haberinde olayın işgal rejiminin karışmış olabileceği bir siber saldırı sonucunda meydana gelmiş olabileceğini savundu.

İran Atom Enerjisi Örgütü sözcüsü Behruz Kamalwandi, bugün yaptığı açıklamada Natanz nükleer tesisindeki elektrik dağıtım ağında bir kaza olduğunu söyledi. Kamalwandi, kazada herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın olmadığını, çevre kirliliğinin de yaşanmadığını aktardı.

Aynı tesiste daha önce de patlama olmuştu

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında da aynı tesiste patlama meydana gelmiş ve arkasında işgal rejimin parmağının olduğu ileri sürülmüştü. (İLKHA)

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir