• DOLAR 32.57
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.3
  • ...
Bakanlık patates ve kuru soğan alımına başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, salgın sürecinde otel, lokanta vb. toplu tüketim yerlerinde yaşanan talep daralması nedeniyle yurt içi ve yurt dışı piyasalarda patates ve soğan tüketiminin gerilediği bildirildi.

Salgın sürecinde tüketiminin azalması nedeniyle stoklarda artış yaşandığı belirtilen açıklamada, "Bu durum karşısında çiftçimizin olumsuz etkilenmemesi için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), üreticilerden yemeklik patates ve kuru soğan alımı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 81 İl Valilikleri aracılığıyla dağıtımı ile görevlendirilmiştir. Aynı zamanda Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli'nin patates ve soğan dağıtımına ramazan ayı öncesi başlanması ile ilgili açıklamaları kamuoyuna yansımıştır" denildi.

Vatandaşlara bedelsiz olarak dağıtılacak

10 Nisan'da patates bugün itibariyle de kuru soğan alımına başlandığı ifade edilen açıklamada, "TMO alımlarında herhangi bir miktar sınırlaması söz konusu değildir. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticilerden, tüketilebilir nitelikteki ürünlerin tamamı alınacaktır. Alımı yapılan patates ve soğanlar ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmak amacıyla başta büyükşehirlerimiz olmak üzere 81 ilimize sevk edilerek Valiliklerimiz aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bedelsiz olarak dağıtılacaktır." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın sonunda şunlar kaydedildi: "Bakanlığımız verileri ve piyasa tespitlerine göre, halen üreticilerimizin elinde 2020 yılı mahsulü arz fazlası yaklaşık 300 bin ton patates, 40 bin ton kuru soğan ve ticarete konu edilememiş 75 bin ton civarında çeltik bulunduğu değerlendirilmektedir." (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir