• DOLAR 32.372
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Dünya Mustazafları Erciş`te Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - İhya-Der gönüllüsü Molla Yakup Arıkarınca`nın kısa bir konuşma yaptığı seminerde, Mustazaflar ile Müstekbirler arasında yaşanan mücadelenin kesintisiz sürdüğü vurgulandı.
"Mustazaflar ile Müstekbirlerin mücadelesi devam edecektir".
Dünyada her zaman zalim ve mazlumların olduklarını ve bunlar arsında bir mücadelenin yaşandığını söyleyen Arıkarınca "Dünyada insanlar, hep iki grup olarak hayatlarını sürdürüyorlar. Bunlar mustazaflar ile müstekbirlerdir. Yani hakkı savunanlar ve batılı savunanlar olarak yeryüzünde varlıklarını devam ettirecekler. Ta ki Allah nurunu tamamlayıncaya kadar bu durum sürecektir" dedi.

"Hz. Musa`nın hayatı Müslümanlar için örnektir"
Zalimlere karşı sessiz kalınmaması gerektiğini söyleyen Arıkarınca, "Mazlumların yanında yer almamız, zalimlere karşı sessiz kalmamamız için Allah`ın Kur`an`da bize söyledikleri çok önemlidir. İnsanlar ellerinden bir şeyler gelmediğini kesinlikle söyleyemezler. İman edenler kendilerine ders çıkarsınlar ve kafirlere karşı mazlum ve mustazafların safında yer alsınlar diye, Allah Hz. Musa`nın Firavun`a karşı mücadelesini insanların önüne sermiştir" ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Dünya zalimlerine lanet okunurken, mazlum ve mustazaflara dua edildi. Daha sonra izletilen "İslam Aleminin Mustazaf Milletleri" adlı sinevizyon gösterisiyle program sona erdi.
(Hamza Kaya / Sinan Bilici - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir