• DOLAR 32.537
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2493.361
  • ...
'​Zekât, fitre ve infaklar için elinizi çabuk tutun!' uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Molla Muhammed Özer, zekât ya da fitre gibi hayırda bulunacakların acele edip muhtaç aileleri sevindirmeleri gerektiğini söyledi.

Ramazan ayının gölgesinin Müslümanların üzerine düştüğünü söyleyen Özer, zekât ve fitre vereceklere tavsiyelerde bulundu. İhtiyaç sahibi ailelerin ramazan ihtiyaçlarını karşılamaları için hayır sahiplerine çağrıda bulunan Özer şu ifadeleri kullandı:

Bu ay, Kur'an ayı olduğu gibi aynı zamanda infak, zekât ve fitre ayıdır. Bütün Müslümanlar bu ayda ticari mallarına göre zekatını çıkartıyorlar. Fitre, en son bayram namazına kadar verilmesi vaciptir. Ramazan ayına girmeden ya da bu ayın ilk günlerinde Müslümanlar zekât ve fitrelerini vermeli ki yoksullar bu ayda evlerinde oruç için iftar ve sahurlarını temin edebilsinler. Eğer zekât ve fitremizi geciktirirsek bazı Müslümanların açlık gibi sıkıntı çekmesinden mesul oluruz.

"Ramazan, manevi duyguların daha yüksek olduğu günlerdir"

Ramazan ayında maddi durumu iyi ve kötü olanların aynı duyguları yaşadığını belirten Özer "Ramazan'da gün boyu zengin ve fakir açlık hissini beraber yaşıyorlar. Bu manada Allah'ın kendisine imkân verdiği mal ve mülk sahibi kişiler fakirin halinden anlayabiliyorlar. Bu yüzden ramazan, manevi duyguların daha yüksek olduğu günlerdir. Bu yüzden mutlaka durumu iyi olanlar hesaplarını geciktirmeden yapmalı. Bu vesileyle İslam kardeşliği duygusunu beraber yaşayabilsinler." diye belirtti.

Müslümanlar arasında ki dayanışmanın ehemmiyetini bazı hadisi şerfiler ile aktaran Özer "Müslümanlığın gereklerinden biri de Müslümanların sorun ve sıkıntılarıyla hem hal olmaktır. Resulullah'ın 'Müslümanların dert ve sorunlarıyla dertlenmeyen onlardan değildir.' ve 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir.' Hadisleri bizlere Müslümanlar arasındaki olması gereken dayanışmayı gösteriyor." ifadelerini kullandı.

"İmkânımız varsa fakirleri, yetimleri ve özellikle medreselerimizi unutmamamız lazım"

Hayır kazanmak babında Ramazan ayının iyi bir fırsat olduğuna dikkat çeken Özer "Zekât, fakir ile zengin arasında bir köprüdür ve verilmesi en uygun vakit Ramazan ayıdır. Sevabın da çok yüksek olduğu bu ayda mutlaka zekât, fitre ve infak verilmeli. Malum zekât farz, fitre vaciptir. İmkânımız var ise fakirleri, yetimleri ve özellikle medreselerimizi unutmamamız lazım. Ramazan ayında yapılan zekâtın, fitrenin veya infakın hayır ile hasenatı daha fazladır. Aynı bu ayda yapılan ibadetlerin hayırlarının diğer aylara göre daha çok olması gibi. Bu hayırların Ramazan ayında verilmesi Müslüman toplumunda bir gelenek halini almıştır ve bu da iyi bir gelenektir." dedi. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir