• DOLAR 32.523
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2496.419
  • ...
Gaziantep Umut Kervanı’ndan hayırseverlere yardım çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Umut Kervanı Vakfı kurulduğu günden bu yana Türkiye’de ve dünyanın pek çok bölgesinde yetimler başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine yardım çalışmalarını sürdürüyor.

On bir ayın sultanı Ramazan ayı yaklaşırken “Ramazan Umut Olsun” sloganıyla yardım çalışmalarına başlayan Gaziantep Umut Kervanı, Ramazan boyunca hayırseverlerin desteklerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.    

 

Ramazan ayı öncesi yardım çalışmalarıyla fakir, mülteci ve ihtiyaç sahiplerine bir ay yetecek miktarda hazırlanan Ramazan kolilerini ve paketlerinin dağıtımına başlayan Gaziantep Umut Kervanı, yardım çalışmalarıyla ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürmeye devam ediyor.

Ramazan çalışmaları hakkında İLKHA’ya bilgi veren Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, hayırseverlerin destekleriyle ihtiyaç sahiplerine dokunmak ve yüzlerinde tebessüm oluşturmak için yola çıktıklarını söyledi.

Ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak için harekete geçtiklerini ifade eden Özaslan, “Zekâtlarınızı, fitrelerinizi, sadakalarınızı ve bağışlarınızı Umut Kervanı’na bağışlayarak, çok zor şartlar altında mücadele veren ihtiyaç sahibi ailelere destek olabilirsiniz.” diye konuştu.

Özaslan, Umut Kervanı olarak Ramazan ayı yardım faaliyetlerine “Ramazan Umut Olsun” sloganıyla başladıklarını söyledi.

“İhtiyaç sahiplerine Ramazan kolilerini ulaştıracağız”

Umut Kervanı olarak yılın 12 ayı boyunca yardım çalışmalarını sürdürdüklerini anımsatan Özaslan, “Allah'a hamdolsun bu sene de Ramazan'a sayılı günler kaldı, Ramazana sayılı günler kalmasından dolayı günler öncesinden Ramazan kolilerini ve paketlerini hazırladık. Bir taraftan da kolilerimizi dağıtıyoruz. Yine Ramazan içerisinde Ramazan bitene kadar daha önceden tespit etmiş olduğumuz ihtiyaç sahiplerine Ramazan kolilerini ulaştıracağız.” dedi.

“Günbegün ihtiyaç sahiplerinin sayısı artıyor”

Özaslan, geçtiğimiz yıldan beri yaşanan ve hayatı olumsuz etkileyen Covid-19 salgını nedeniyle ihtiyaç sahiplerinin sayısının arttığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Dünya genelinde hayatı olumsuz salgın süreci devam ediyor. Salgın ülkemizi ve şehrimizi de olumsuz etkiledi. Salgından dolayı işsiz kalan, çalışmayanlar içinde bir çalışmamız var. Bu süreçte ihtiyaç sahibi ve gerçekten mağdur olan ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan'a sayılı günler kala kolilerimizi dağıtmaya başladık. Yardım kolilerimizi Ramazan içerisinde de Allah nasip ederse daha önceden tespit ettiğimiz ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Şehrimiz büyük bir şehirdir, bu şehirdeki bütün ihtiyaç sahiplerine cevap vermemiz mümkün değil. Bir taraftan ihtiyaç sahibi ailelerin tespitleri yapılırken bir taraftan da yardım kolilerini hazırlıyoruz. Günbegün ihtiyaç sahiplerinin sayısı artıyor. Dernek binamıza gelen ya da bizi arayan ihtiyacı olan insanlar var. İhtiyaç sahibi ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamak için birebir yerinde tespit etmek üzere yardım komisyonunda gönüllü olarak çalışan arkadaşlarımız aileleri tespit ediyorlar. İhtiyaç sahiplerinin sayısında bir önceki sene ile bir sonraki seneye baktığımızda çok ciddi manada ihtiyaç sahiplerinin sayısının arttığını görüyoruz.”

“Hayırseverlere teşekkür ediyoruz”

Her Ramazan’da olduğu gibi bu Ramazan’da da ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini yapacakları yardımlarla güldüreceklerini ifade eden Özaslan, “Bu amaçla yola çıktık. Allah nasip ederse yine Umut Kervanı olarak Gaziantep'te ihtiyaç sahiplerine Ramazan kolilerini ulaştıracağız. Vakfımıza yardım desteğinde bulunan, destek olan hayırseverlere şimdiden teşekkür ediyoruz. Hakikaten onlar olmasa belki biz bu kadar böyle geniş kitlelere yardım konusunda yetersiz kalırız. Çünkü hayırseverlerin hayırları ile bize yaptıkları bağışlarıyla ve yardımlarıyla biz bu ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz. Dolayısıyla da Allah nasip ederse Ramazan'a girerken de inşallah bize emanet edilen gıda kolilerini Ramazan ayına girerken ve Ramazan içerisinde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.” ifadelerini kullandı.

Özaslan, Umut Kervanı olarak yıl boyunca ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketleri başta olmak üzere çeşitli yardımlarda bulunduklarını anımsatarak hayırseverlerin yapacağı yardımlarla daha çok ihtiyaç sahibi aileye ulaşabileceklerine dikkat çekti.

“Hayırseverlerimize destek çağrısında bulunuyoruz”

Hayırseverlere çağrıda bulunan Özaslan, “Üç aylar boyunca ihtiyaç sahiplerine hep düzenli yardımda bulunduk. İnşallah Ramazan ayında da gıda yardımlarımızı sürdüreceğiz. Hayırseverlerimize çağrıda bulunuyoruz. Umut Kervanı aracılığıyla yardım kolilerinizi ve diğer yapacağınız yardımları inşallah bize ulaştırabilirsiniz. Umut Kervanı olarak Gaziantep'te bu çalışmalarımızı durmadan yıllardan beri devam ettiriyoruz. Dolayısıyla bize bizatihi müracaat eden veya komisyonlarımızın tespit ettiği ihtiyaç sahibi ailelere, ihtiyaçlarına göre yardımda bulunuyoruz. Hayırseverler, belki de ihtiyaç sahiplerine ulaşmada zamanları müsait değildir. Ama Umut Kervanı olarak ihtiyaç sahiplerine gıda kolilerini ulaştırıyoruz ve yardım faaliyetlerine katılmak isteyen hayırseverler bizatihi yardım çalışmalarımıza katılarak yaptıkları yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıtabilirler.” diye konuştu.

İhtiyaç sahiplerine yardımların ulaşması için kendilerine destek veren hayırseverlere de teşekkür eden Özaslan, Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diledi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir