• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Devlet Başörtülülerden Özür Dilemeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KOCAELİ- Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu yaptığı 413. hafta basın açıklamasında başörtülülere yapılan zulümlere değinerek devletin bu güne kadar ayrımcılık yaptığı başörtülü insanlardan özür dilemesi gerektiğini ifade etti. Basın açıklamasını Kocaeli Kartepe İnsan Hakları Derneği Başkan Yardımcısı Abdülmecit Karaaslan okudu.
 
`Memur-Sen üyelerinin yanında olacağız`
"Kamuda Kılık-Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza Kampanyası"yla ilgili olarak konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu`nun Memur-Sen üyelerinin 15 Mart`tan sonra yasak kalkmazsa işe başörtülü gideceklerini açıkladıklarını hatırlatan Karaaslan, "Halk olarak, bu eylemi gerçekleştirecek Memur Sen üyelerinin sonunda kadar yanında olacağız. Bu eylemleri, Zencilere 2.sınıf insan muamelesi yapan beyazlara karşı, zenci Kadın Aktivist Rossa Park`ın eylemi kadar önemli buluyoruz" dedi.
 
Açıklamasında "Anayasada ve kanunlarda başörtüsünü yasaklayan hiçbir madde yok, yönetmelikler de anayasaya ters olamaz" diyen Karaaslan, "Sosyal devlet olmanın gereği Anayasa vicdan özgürlüğüne vurgu yapmıştır. Anayasaya aykırı olarak hareket eden bir takım yasakçı mihraklar, başörtüsünü yasaklayan yönetmelikler çıkartmışlardır. Hukukun genel bir kuralıdır, hiçbir hukuki kural bir üst hukuki kurala aykırı olamaz. Bu yönetmeliklerin uygulanmasına derhal son verilmeli ve anayasaya aykırı olarak bu yönetmelikleri çıkartanlar için yasal işlem başlatılmalıdır" ifadelerini kullandı.
 
`15 Mart`ı milat olarak görüyoruz2
15 Mart`ı bir grup ufak azınlığın bu ülkenin halkına yaptığı zulmün sona ereceği milat olarak göreceklerini söyleyen Karaaslan, "Hala korkanlar, bu 3,5 yasakçıya onursuzca boyun eğenler varsa onları da kınıyoruz. Siz insan olarak hakkınız aramazsanız, size zulmedenlere, "dur bakalım sen de kim oluyorsun da, benim giyimime karışarak insan hakları ihlali ayrımcılık yapıyorsun, sen bana karışamazsın, engel olamazsın" deyip hakkını savunmadıkça, hiçbir gücü olmayan bu birkaç yasakçı, insan hakları ihlalini sürdürmeye devam edeceklerdir" dedi.
 
`Atatürkçülere insanlık dersi veren küçük öğrencileri kutluyoruz`
Açıklamasında geçtiğimiz günlerde Gölcükte dershane öğrencilerinin yaşadığı olaya değinen Karaaslan, konuşmasını şöyle sürdürdü, "Kanal D TV`si, Kocaeli`nin Gölcük ilçesinde dersene öğrencilerini TV programına katılmaya çağırmıştır. Öğrenciler stüdyoya gelince Kanal D görevlisi, başörtülülerin program giremeyeceğini ancak kenarda durabileceğini söylemiştir. Öğrenciler bu insan hakları ihlali ve ayrımcılığa tepki göstererek, toplu olarak programa girmeyi ret etmişlerdir.
 
Atatürkçü, yasakçı zihniyet karşı yaşları küçük çocukların gösterdiği insanca tavır çok önemlidir. Artık bu toplum bitmiş birkaç Atatürkçünün sürdürmek istediği yasağa karşı baş kaldırıyor. Bu Atatürkçülere, insanlık dersi veren küçük öğrencileri kutluyoruz. Gelen toplumsal tepkiler üzerine Kanal D yönetimi, başörtülü çocukları programa almayan elemanın işine son verdiğini açıklamıştır. Bunu takdir ediyoruz"
 
`Zulme uğrayan başörtülü insanlardan özür dilenmeli`
Devletin bugüne kadar ayrımcılık yaptığı başörtülü insanlardan özür dilemesi gerektiğini vurgulayan Kocaeli Kartepe İnsan Hakları Derneği Başkan Yardımcısı Abdülmecit Karaaslan, "Bilecik`in Bozüyük ilçesinde Kur`an kursu öğreticiliği yapan Saime Duman ve başka çarşaflı bayanlar yine Atatürkçü anlayışa sahip bir doktor tarafından aşağılandığı haberleri medyada yer almıştır. Hükümete çağrıda bulunuyoruz, TCK 122. maddesini ihlal ederek ayrımcılık ve insan hakları ihlali yapanlar tecil edilmeksizin hapis cezasına, kurumlar para cezasına çarptırılmalıdır. Başörtüsünden dolayı insan hakları ihlali ve ayrımcılık yapanların, zaman aşımı olmaksızın maddi manevi tazminat davaları açabilmesini sağlayacak yönetmelikler bir an evvel devreye girmeli ve devlet bu güne kadar ayrımcılık yaptığı başörtülü insanlardan özür dilemelidir" şeklinde konuştu.
(Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir