• DOLAR 32.596
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2493.199
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 24 Haziran Cuma Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Hâkimiyet Gazetesi; `Saadet Partisi Batman İl Teşkilatı: "Yüksek Yargı kaos peşinde mi?"
Saadet Partisi Batman İl Teşkilatı, Yargı`nın hukuksuz kararlara imza atmayı da aşarak bölgemizde bir kaos ortamı oluşturma gayretinde olduğunu düşündüklerini belirtti. Elazığ İhya-Der üye ve yöneticilerine verilen 150 yıllık cezanın Yargıtay tarafından onaylanmasına tepki gösteren Saadet Partisi Batman İl Teşkilatı, Yargıtay`ın kararını kınadı.

`Dünya Çapında 840 Milyon İnsan Kötü Besleniyor`
Dünya çapında 840 milyon insanın kötü beslendiğini belirten Uluslararası Af Örgütü (UAÖ) Batman Grubu, iki temel sorunun çözümüne katkı sunmak için imza standı açtıklarını bildirdi.

Medya Gazetesi `STK`lara Yapılan Baskılar Kabul edilemez`
Mazlum-Der Batman Şubesi Başkanı Murat Çiçek yaptığı yazılı basın açıklamasında, 12 Haziran seçimleri sonrası Batman`da sivil toplum kuruluşları temsilcilerine yönelik gözaltlılarda belirgin bir artış yaşandığını belirtti.

`Bağımsızlardan `Boykot`
BDP destekli Bağımsız milletvekilleri YSK`nın Hatip Dicle`yi veto kararını protesto için Meclis`e gitmeyecek.

Pusula Gazetesi; `Uluslar arası Af Örgütü`nden ihlal uyarısı`
Uluslar arası Af Örgütü Batman Şubesi, hükümetin uluslar arası çalışma standartlarını yerine getirmediğini iddia ederek bir açıklama yaptı. İşçilerin ve kamu emekçilerinin hakları yasalarda ve uygulamada ihlal edildiğini iddia eden Uluslar arası Af Örgütü üyeleri Gülistan Caddesinde bir araya geldi.

`Okula bomba atıldı`
Önceki akşam 21.30 sıralarında Batman Vakıfbank İlköğretim okuluna parça tesirli bomba atıldı. Patlama nedeniyle okulda maddi hasar meydana geldi.

Doğuş Gazetesi; `Çiçek gündemi değerlendirdi`

Mazlum-Der Batman Şube Başkanı Murat Çiçek, yaptığı açıklamada, seçimlerden sonra Batman`da sivil toplum kuruluşları temsilcilerine yönelik gözaltılarında da belirgin bir artış yaşandığını ifade etti.

`Irak`a yatırım daveti`
Batman Ticaret Borsası Başkanı Beşir Altunç, Irak Yatırımları Bilgilendirme toplantısında bölge yatırımcılarını Irak`a yatırım yapmaya davet etti.
Mezopotamya Gazetesi; `Girişimci adayları sertifikalarını aldı`

Batman Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB iş birliği ile 4 Nisan ile 25 Nisan tarihleri arasında aldıkları 8 günlük Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonucunda kursiyerlerin hazırlamış olduğu iş planlarının kabulü ile sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere Batman Ticaret ve Sanayi Odası`nda düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

`Yaz Kur an kursları açılıyor`
Batman İl Müftülüğü Yaz Kur`an Kursları ile ilgili duyuru‏ yaptı. Müftülüğün yaptığı duyuruda, Okulların yaz tatiline girmesi münasebetiyle en az İlköğretim 5.sınıfı tamamlayan öğrencilerin kanuni temsilcilerinin talebine bağlı olarak Batman genelinde bütün merkez, kasaba, köy camileri ile Kur`an Kurslarında (Kur`an-ı Kerim ve Dini bilgiler) yaz kursları açılacaktır. Söz konusu kurslar 27 Haziran -26 Ağustos 2011 tarihleri arasında cami ve Kur`an Kurslarında 09:00-12:00 saatleri arasında İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur`an Kursu öğreticileri tarafından verilecektir" denildi.

Batman Postası Gazetesi; `Bağımsızlardan `Boykot` kararı`
BDP destekli Bağımsız milletvekilleri YSK`nın Hatip Dicle`yi veto kararını protesto için Meclis`e gitmeyecek. Bağımsızların ortak açıklamasında "Somut bir adım atılıncaya kadar parlamentoya gitmeyeceğiz" denildi.

Çağdaş Gazetesi; `Kaymakam Citer, kaza geçirdi!
Adana`nın Pozantı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında Kozluk Kaymakamı Huzeyfe Citer ağır yaralandı. Kozluk`tan memleketi Denizli`ye giden Huzeyfe Citer yönetimindeki 06 KA 4234 plakalı özel oto, Pozantı-Ankara Otoyolu`nun 12. kilometresinde, Citer`in direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlerde durabildi.

Veysi Demir-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir