• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
Sivas`ta `Oyuncak Ayı Hastanesi` uygulaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SİVAS- Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrenci kulüplerinden, çocukların hastane korkusunu yenmek için bir etkinlik düzenlendi. Bu bağlamda Tıp Fakültesi`nden 40 öğrenci uluslararası niteliğe sahip olan "Teddy Bear Hospital "Oyuncak Ayı Hastanesi" uygulaması ile çocukların hastanelere karşı olan önyargılarını kırmaya çalışıyor.
 
2-6 yaş arası toplam 74 çocuğun katıldığı etkinlik kapsamında minik öğrenciler oyuncak stetoskop ve iğneler ile evlerinden getirdikleri ayıcıklarını muayene ederek İğne yaptılar. Çocuklara, Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından aşının faydaları, sağlıklı yaşam için yapılması gerekenler ve düzenli diş fırçalamanın faydaları konularında bilgiler verildi.
 
Cumhuriyet Yerel Kurulu Halk Sağlığı Direktörü İbrahim Çağrı Şanlı, amaçlarının çocukların doktor korkularını yenmek olduğunu belirterek, "Çocuklar kendi oyuncakları üzerinde yaptıkları oyunlar sayesinde doktor ve iğne korkularını yenecek. Hazırladığımız Oyuncak Ayı Hastanesi Hasta Dosyası üzerinde yer alan ayıcık şekli üzerinde çocukların rahatsızlıklarını işaretleyerek eğlenceli bir muayene yapacağız. Etkinliklerimiz devam edecek" dedi. etkinliğin çocuklar ve aileleri tarafından yoğun beğeni ile karşılandığı görüldü.
(Veysi Siyah-SİVAS)

Bu haberler de ilginizi çekebilir