• DOLAR 32.381
  • EURO 35.192
  • ALTIN 2324.343
  • ...
Malatya Umut Kervanı'ndan hayırseverlere "Ramazan" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayında binlerce aileye gıda yardımı ulaştırmayı hedefleyen Malatya Umut Kervanı, yapılacak yardımlar ile ilgili çalışmalara başladı.

Konu hakkında yazılı açıklama yapan Malatya Umut Kervanı Sekreteri Mehmet Emin Yıldız, "Mübarek Ramazan ayında umudu kırılmış, mağdur olmuş halkımıza bir umut da siz olmak ister misiniz?" diye yardım çağrısında bulundu.

"Ramazan ayı hürmetine herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirsin"

Umut Kervanı Derneği'ne günlük olarak çok sayıda kişinin müracaat ettiğini belirten Yıldız, bu zor süreçleri el birliği ile birlikte aşacaklarını vurgulayarak şunları belirtti:

Bilindiği üzere Malatya Umut Kervanı olarak kurulduğumuz günden bugüne en aktif şekilde yetimlere ve muhtaçlara ulaşmaya çalıştık. Hayırseverlerin sadaka, infak, bağış ve zekâtlarını yetim ve muhtaçlara ulaştırdık. Coronavirus salgını nedeniyle hem millet olarak hem de memleket olarak zor bir imtihandan geçiyoruz. Bu zor günleri yardımlaşma ve dayanışmayla daha kolay geçirebiliriz. İçinde bulunduğumuz mübarek günlerin ve gelen Ramazan ayı hürmetine milletimizin bu zor günlerinde herkesin üzerine düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirmesi şarttır.

"Birlikten kuvvet doğar, güçlükler kolay aşılır"

Dün olduğu gibi bugün de yarın da yetim ve muhtaçların yanında olmaya devam edeceklerine vurgunun yapıldığı açıklamada, "Öncelikle hayırseverleri, iş adamlarını, belayı sadaka ile def etmek isteyenleri; yetim, muhtaç, 65 yaş üstü evinden çıkamayan ve işsiz kalanlar için bu yardım çağrımıza karşılık vermeye ve paylaşmaya çağırıyoruz. Ayrıca halkımızı evinde kalmaya devam etmesini istiyoruz. Birlikten kuvvet doğar, güçlükler kolay aşılır. Birlik olursak üzerimize yağan İlahi rahmet, musibetleri def eder inşallah." ifadelerine yer verildi.

Salgının uzun sürmesi nedeniyle birçok insanın geçinmekte zorlandığına dikkat çekilen basın açıklamasında, "Bu nedenle Umut Kervanı Derneğimize günde 8 ila 10 kişi başvurmaktadır. Kimi çok zor durumda olduğunu ve kimi ise bunaldığını, ne yapacağını, nasıl bir yol izleyeceğini bilemediğini söylemektedir. Bundan dolayıdır ki elinde imkânı olan kardeşlerimizden ricamız; her zamankinden daha cömert davranarak gölgesi üzerimize düşen mübarek Ramazan ayını bu kardeşlerimizin de en azından sofralarına bir tas sıcak çorba ulaştırmak adına el birliği ile sizlerin de katkılarıyla bir çalışma başlatalım" denildi.

"Sıkıntılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır"

İmkânlar ölçüsünde derneğe başvuran fakir ve muhtaçların hepsine ulaşmak istediklerini dile getiren Yıldız, "Bizler Malatya Umut Kervanı Derneği olarak inşallah elimizdeki imkanları seferber ederek bayram arifesine kadar elimizden geldiğince muhtaç yoksul ve kimsesiz kardeşlerimize umut olmaya çalışacağız. Bize müracaat edip de bizim de kendisini fakir ve muhtaç olarak tespit ettiğimiz tüm muhtaçlara ulaşma gayreti içinde olacağız. Bu konuda siz değerli dostlarımızdan, kardeşlerimizden yardım talep ediyoruz. Bire 10, bire 100, bire 700 ve sınırsız mükafatın verildiği mübarek bir zaman diliminden geçmekteyiz. Gelin hep beraber bu mübarek Ramazan ayını muhtaçlara muhtaçlıklarını unutturacak bir gayret içinde olalım. Sıkıntılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır. Önümüzde Ramazan ayı var. Bu günler; hayır, hasenat ve iyilik için önemli bir fırsattır. Veren ellerimizden muhtaçların ihtiyaçlarını karşılayalım. Rabbim verenlerden razı olsun. Çalışmalarımızı bereketlendirsin" diye belirtti.

"İnfak bir ay değil her aydır"

Ramazan-ı Şerif gibi manevi duyguların güçlendiği vakitlerde infakın arttığını vurgulayan Yıldız, infakta devamlılığa dikkat çekerek, "Ancak malın elde ediliş zamanı ile mukayyet zekât ve fıtır sadakası için bir zaman sınırlandırması bulunmakla birlikte infak için böyle değildir. Zira aç olan, darda kalan ve muhtaç olan var olduğu müddetçe infak da var olmalı devam etmelidir. Üstelik bu devamlılık ile infakın bir ahlaka, bir alışkanlığa da dönüşmesi sağlanacaktır. Büyütüp yetiştirdiğimiz çocuklarımız ve gençlerimiz için de örnek olabilmenin yolu bu devamlılıkta saklıdır. Anne babasının yılın her vakti muhtacı görüp gözettiğine şahit olan çocuklar infakı ve infakın sağladığı tarifsiz mutluluğu ancak böyle öğreneceklerdir. Bugün infakla merhamet etmeyi, paylaşmayı, diğerkâm olmayı öğrenen çocuklarımız yarın bize de birbirlerine de daha merhametli ve cömert davranabileceklerdir. Böylelikle Kur'an-ı Kerim’de sevabının bire yedi yüz misli olduğu (Bakara, 2/261) ifade bulan infak; alışkanlıkları, aile gelenekleri ve hayat düsturları olacaktır. Rabbim yapacağınız yardımları kabul etsin inşallah." şeklinde konuştu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir