• DOLAR 32.331
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2297.849
  • ...
İmam hatip öğrencileri okul eğitimlerini hafızlıkla taçlandırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu kapsamda Gaziantep'te akademik eğitimle birlikte hafızlık eğitiminin de verildiği Mehmet Görmez İmam Hatip Proje Ortaokulu öğrencileri, “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” kapsamında mezun olup gelecekteki mesleklerini hafız olarak yapacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Mehmet Görmez İmam Hatip Proje Ortaokulunda örgün eğitimlerine devam eden 6 öğrenci, Covid-19 salgınına rağmen uzaktan eğitimle büyük bir azim göstererek Kur'an-ı Kerim'i ezberleyip akademik bilgilerini hafızlıkla taçlandırdı.

 

Mehmet Görmez İmam Hatip Proje Ortaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında hayata geçirilen "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi”ni 2018 yılında uygulamaya koydu.

Projeye dahil olmak isteyen öğrencilerden hafızlığa ilgisi ve kabiliyeti olan öğrenciler, okulda kurulan komisyon tarafından sınav ve mülakatla seçilerek hafızlık eğitimine ilk adımını attı.

Öğrenciler, 5’inci sınıfa başlamadan önce yaz tatilinde 6 haftalık yoğun bir programla Kur'an-ı Kerim'i yüzünden seri okuma, dudak talimi ve tecvit eğitimleri alıyor. 5’inci sınıfın birinci döneminde haftada 9 saat Kur'an-ı Kerim dersi alarak hafızlığa hazırlık sürecini tamamlayan öğrenciler, ikinci dönemde de ezbere başlıyor.

Proje kapsamında okulda 7’inci sınıfa devam eden öğrenciler, hafızlığını tamamlayarak ezberlerini de pekiştirme sürecine geçiyor. Hafız adaylarının, 7’inci sınıfta örgün eğitimlerine bir yıl ara vererek proje kapsamında iş birliği yapılan Gaziantep İl Müftülüğüne bağlı Kuran kurslarında hafızlık eğitimini tamamlaması bekleniyor.

Hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler ise hafızlık tespit sınavını geçtikten sonra hafızlık belgelerini alarak hafız oluyor. Şu ana kadar toplam 22 öğrencinin hafız olduğu okulda son olarak ise 6 öğrenci daha salgına rağmen aldıkları uzaktan eğitimle hafız oldu.

Muhammed Bedreddin Arslan

Hafız olan öğrencilerden Muhammed Bedreddin Arslan, hafız olduğu için çok mutlu olduğunu ve büyüdüğünde pilot bir hafız olarak hayatını sürdürmek istediğini ifade etti.

“Bir yılda hafızlığımı bitirdim”

Küçük yaşlardan itibaren Kur'an Kerim'i okumayı öğrendiğini belirten Arslan, “Ondan sonra hafızlığa imrendim. Mahallemizde Mehmet Görmez İmam Hatip Ortaokulunun ismini çok duydum. Sınava girdim, bu okulu kazandım. Yaklaşık bir yıl gibi kısa sürede hafızlığımı bitirdim. 6’ıncı sınıfta iken yurtta kaldım. Yakın bir zamanda hafızlık tespit sınavına girdim, çok şükür sınavı geçtim. Okulumuz güzel beğeniyorum, herkese bu okulu tavsiye ediyorum.” dedi.

Mehmet Ali Kara

“Hafız olduğum için çok sevinçliyim”

Okulda aldıkları eğitimle hafız olmayı başardıklarını belirten Mehmet Ali Kara, “Kur'an-ı Kerim'i daha anaokuluna giderken öğrendim. Ailemin teşviki ve kendi isteğim ile hafızlığa imrendiğimden dolayı bu okulu tercih ettim. Hem hafızlığımı hem de akademik derslerimi de bu okulda yürütüyorum. Kur'an-ı Kerim'i küçük yaşlarda öğrenmiştim. O yaştan beri Kur'an-ı Kerim'i ezberlemeye, hafız olma ya isteğim vardı. Hafızlık bugüne nasip oldu. 2019 yılında bu okulu kazandım, hafızlığını bitirerek hafızlık tespit sınavına girdim, çok şükür sınavı kazandım. Hafız olduğum için çok sevinçliyim. Çünkü aynı zamanda ailemde hafız olduğumdan dolayı sevinçli.” ifadelerini kullandı.

Yusuf Nahırcı

“Büyüyünce pilot hafız olup ülkeme hayırlı bir evlat olmak istiyorum”

Hafız olmak istediğini ve ailesinin de desteği ile bu okulda eğitim görmeye başladığını anlatan Yusuf Nahırcı ise şunları söyledi:

“İlkokul 3’üncü sınıfa giderken Kur'an-ı Kerim'i öğrendim. O dönem hafızlığı bilmiyordum. İlkokul 4’üncü sınıfta din kültürü hocam bana bu okulu önerdi. Ailemden hafızlığın ne kadar güzel olduğunu öğrendim. Hafız bir öğrenci olmaya karar verdim. 2019 yılında sınava girdim ve bu okulu kazandım. Bir yıl hafızlık eğitimi aldıktan sonra yakın bir zamanda hafızlık tespit sınavına girdim, sınavı kazandım. Okulumdan memnunum hem akademik hem de hafızlık eğitim alıyoruz. Büyüyünce de pilot bir hafız olup, vatana ve millete hayırlı bir evlat olmak istiyorum.”

İsmail Öztürk 

“Hafız olduğum için mutluyum”

Hafız olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren İsmail Öztürk de, “Okula gitmeden önce annem bana Kur'an-ı Kerim'i öğretmişti. İlkokul da eğitim görürken bir hocam bana bu okulu tavsiye etti ve okulun başarısından bahsetti. Hocam sayesinde sınava girdim ve bu okulda eğitim görmeyi hak kazandım. Ortaokul 5’inci sınıfta hafızlık eğitimini almaya başladım. 6’ıncı sınıfta bir yıl yurtta kaldım, hafızlığımı bitirdim ve hafızlık tespit sınavına girdim. Sınavım iyi geçti, çok şükür sınavı kazandım. Bu okulu herkese tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

Abdulkadir Çelik 

“Hafız mühendis olmak istiyorum”

Hafızlık eğitiminin yanında akademik derslerinde de çok başarılı olduklarını belirten Abdulkadir Çelik ise, “4’üncü sınıfta bu okulu duydum. Sınava girdim, sınavı kazandım. Hafız olmak istiyordum ve sınavı geçtim. Bu okulda hafızlık eğitimi almaya başladım. Bir yıl kadar yurtta kaldım ve hafızlığımı bitirdim. Ondan sonra sınava girdim, sınavı kazandım. Elhamdülillah sınavım iyi geçti. Hafız mühendis olmak istiyorum. Bu okulda liseyi de okumak istiyorum. Bu okulda hafızlık tekrarımı da yapabilirim.” şeklinde konuştu.

Mehmet Görmez İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi Müdürü İbrahim Halil Güler 

Mehmet Görmez İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi Müdürü İbrahim Halil Güler de dünyaya yön verecek nesiller yetiştirdiklerini ve şu ana kadar okullarında 22 öğrencinin hafız olduğunu söyledi.

Güler, salgın sürecinde öğrencilerin akademik ve hafızlık eğitimlerine uzaktan eğitim yoluyla devam ettiklerini belirterek salgın sürecine rağmen öğrencilerinin hafızlık eğitimlerini tamamlamasından memnuniyet duyduklarını aktardı.

“Öğrenciler salgına rağmen uzaktan eğitimle hafız oldu”

Salgın sürecine rağmen öğrencilerin büyük bir başarı gösterdiğini belirten Güler, “Pandemi akademik hayatı olumsuz etkilediği gibi hafızlık sürecini de olumsuz etkiledi. Buna rağmen öğrencilerimiz olağanüstü bir gayretle belgelerini almaya hak kazandılar. Bundan sonra da inşallah aynı istikamette artık akademik yönden kendilerini güçlendireceğiz. Ümidimiz, umudumuz; bu çocukların iki alanda da başarılı olmasıdır. Yaptığımız denemelerde öğrencilerimiz bunu gösteriyorlar. İnşallah hafızlarımızdan Türkiye dereceleri bekliyoruz. Akademik olarak da öğrencilerimiz çok iyi durumdalar. Hafızlık olarak da güzel bir başarı ortaya koydular. İnşallah önümüzdeki süreçte sayıları daha da artar. Pandeminin olumsuz etkilerine rağmen sayımız artıyor.” dedi.

Hafızların yetişmesine katkı sunan anne baba, okul idaresine ve Kur’an Kursu öğreticilerine teşekkür eden Güler, Gaziantep’te akademik eğitimle birlikte hafızlık eğitimi veren okulların sayısının arttığını ifade ederek şunları söyledi:

“Amacımız; çocuklarımızın sosyal mekânlardan, ortamlardan, çevrelerinden uzak kalmadan, akademik hayatlarından taviz vermeden ve ailelerinden de uzak kalmadan olabildiğince sağlıklı bir ortamda dini eğitimlerini tamamlamaları, hafızlığı yapmalarıdır. Hafızlığın kazanımları ile beraber akademik başarı ile bunu taçlandırmalarıdır. Ülkemize, milletimize ve devletimize faydalı birer fert haline gelmeleridir. Bu doğrultuda olanakları, imkanları olabildiğince onların hizmetine sunmaya çalışıyoruz. İnşallah başarıda bununla birlikte geliyor.” (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir