• DOLAR 32.452
  • EURO 34.459
  • ALTIN 2489.801
  • ...
Gercüş Eğitim Bir Sen Çanakkale şehitlerini andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Gercüş Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Atilla Yaramış, 18 Mart Çanakkale Zaferi`nin 98. yılı münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı.

 

Çanakkale Zaferi`nin tarihin en şanlı sayfalarından biri olduğunun altını çizen Yaramış şunları söyledi: \"İslam coğrafyasının her bir karışında Çanakkale şehitlerinin şahitliği vardır. Zira orada verilen mücadele, İslam`ı ebediyen yok etmek isteyen küfür birliğine karşı idi. Ancak iman dolu yüreklerin devrin en modern toplarına, tüfeklerine, mermilerine karşı galip geldiğine bir kez daha şahadet getirdi cümle âlem. Ondandır ki Çanakkale Zaferi`nin ve şehitlerinin taşıdığı büyük mânâyı iyi idrak etmeden sahip olduğumuz değerleri de hakkıyla anlamlandıramayız. O şehitlerin kimi Konyalı, kimi Diyarbakırlı, kimi Musullu. Diller başka, mezhepler başka fakat taşıdıkları şuur aynı.\"

 

Çanakkale ruhunun birlik, beraberlik ve kardeşlik demek olduğunu vurgulayan Yaramış, İslam Âleminin bu kutlu zaferin altında yatan mukaddes değerlere tekrar sarılması gerektiğini, aksi takdirde Çanakkale`de meydan vermediğimiz düşmanın, nihai amacına ulaşmasının uzak olmadığını söyleyerek sözlerini noktaladı. (Salim Kavak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir