• DOLAR 32.604
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2518.901
  • ...
`Roboski`yi unutursak kalbimiz kurusun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- Özgür-Der Siverek Temsilciliği ilçenin Kanlıuyu Meydanı`nda saat 13.00`te düzenlemiş olduğu kitlesel basın açıklamasıyla, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu tarafından yayınlanan rapor ile üzeri kapatılmak istenen Roboski katlimını kınayarak, 3. yılına giren Suriye direnişi ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi.
 
Roboski Katliamı ile ilgili basın açıklamasını okuyan Murat Başaran, Maide süresinde geçen "Ey İman Edenler ! Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan ve adalet ile şahitlik eden kimseler olun" ayeti gereği burada toplandıklarını belirterek, "Bilindiği gibi 28 Aralık 2011 gecesi Şırnak`ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyü`nde sabah saatlerinde, askerlerin gözleri önünde, Irak`a sınır ticareti için giden ve gece köylerine dönmekte olan çoğu çocuk, köylülerin üzerine TSK`ya ait F 16 savaş uçakları ile bomba yağdırılmışve 34 masum insan hayatını kaybetmiştir. Katliamın hemen ardından AK Parti hükümeti, TSK ve işbrlikçi medyanın 3 maymunu oynayarak vahşetinin üzerini örtmeye çalıştığını belirten Başaran, "Tamamen emir komuta zinciri içerisinde ve bilinçlice gerçekleştirilen bu katliam, istenirse 24 saat içerisinde aydınlatılabilecekken, AK Parti hükümeti üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyip, katliamı yapanları aklamaya yönelik tavır sergilemiştir" dedi.
 
Hükümete, aradan 15 ay geçti olayı aydınlatmak için ne yaptınız ? Suçlu kim ? Emri kim verdi ? Siz masumsanız suçlu kim ? Roboski aydınlanmadan Kürt meselesini çözeceğinize inanıyor musunuz ? sorunlarının yönetildiği açıklama sonunda, olayın bir an önce aydınlatılarak suçluların cezalandırılması gerektiği vurgulandı.
(A. Uğurlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir