• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Asırlık su çilesi sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Siverek İlçesi`ne 15 kilometre uzaklıkta bulunan ve 780 kişinin yaşadığı Çağa Köyü`nde gerçekleştirilen törene Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gürpınar, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve daire amirleri eşlik etti.

 

`Bidonlarla Su Taşıyan 17 köy suya kavuştu`
Açılışı yapılan içme suyu şebekesi ile ilgili yapılan çalışmalara da değinen Vali Güvenç, \"Daha önce bu köylerde 41 köyde sondaj yaptıklarını belirterek, \"Su yok demişler biz geldik, planladık. Şu ana kadar önümdeki liste sizin köyünüz de dâhil olmak üzere 17 köyde suyu bulduk. Bize inanın Allah`ın izniyle geriye kalanın tamamının suyunu bulacağız. Çünkü Başbakanımızın bize emri ve politikası `ayrım yapmadan köylerin su ve yol problemini çözün` gücümüzün oranına göre nüfusa göre yakınlığa uzaklığa göre planlama yapıyoruz. İnşallah bu köyün de yolunu yapacağız. İçme suyu bu ve diğer 16 köye hayırlı olsun\" dedi.

 

Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, çok iyi bir hizmet için burada bulunduklarını ifade ederek, \"Bizler için yaptığımız işin en güzel semeresi, bu gün yaşadığımız tablodur. Bir insan için hayata en elzem olan sudur, bu suya vesile olmak bizler için yaptığımız işten, hizmetten alınacak en büyük zevktir\" şeklinde konuştu.

 

Siverek Kaymakamı Hamza Erkal da `Çağa köyünün ilk kez çeşme suyuna kavuştuğunu, döşenen şebekelerle her eve su girdiğini, hem kendileri için hem de köy halkı için bugünün tarihi bir gün olduğunu anlattı.

 

Çağa Köyü Muhtarı Ferit Güldiken ise, daha önce içecek sularını kilometrelerce uzaklardan evlerine getirdiklerine dikkat çekerek, \"Bir bardak su için kilometrelerce uzaktan evimize su getiriyorduk. Babalarımız, dedelerimiz köyün kurulduğu günden bu yana susuzlukla mücadele ettiler. Su bizim için onurdur, hasrettir, servettir. Bugün bu köye suyun gelişi bizim için yeniden doğuş, bayram günüdür. Evimizde musluğu açtığımızda su sesini duymak, bizim için büyük bir mutluluk\" ifadelerine yer verdi. (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir