• DOLAR 32.421
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2327.379
  • ...
Gaziantep’te Esma’ül Hüsna Camii ibadete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey ilçesi Geylani Mahallesine yaptırılan Covid-19 tedbirleri kapsamında az sayıda katılımcı ile gerçekleştirilen caminin açılışında konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep’te çok güzel bir hayır ikliminin bulunduğunu kaydetti.

Hayırsever Ökkeş Eruslu’ya teşekkür eden Gül, Gaziantep’in manevi olarak imar edilmesi başta olmak her türlü hayır işinin içinde bulunduğunu söyledi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, “Emeği geçen Hasan hocamız başta olmak üzere bütün hayırseverlere teşekkür ediyorum, Eruslu ailesine özel bir teşekkür ediyorum, hem iş, aş üretiyorlar hem de hayırseverlik örneği gösteriyorlar.” diye konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise Eruslu ailesi başta olmak üzere caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Cami ve Hafızlık Kur’an Kursu’nun yapıldığı mahallenin kentsel dönüşüm dâhilinde olduğunu belirten Tahmazoğlu, bu alanın yeniden yapılandırıldığını söyledi. 

Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar ise Esma’ül Hüsna Camii’nin cuma günü itibariyle ibadete açıldığını dile getirerek hemen yanı başında Hafızlık Kur’an Kursu’nun temelinin atıldığını söyledi.

Hayırsever Ökkeş Eruslu da “Burası imam hatipi, Kur’an Kursu, camisi, inşallah 4-6 yaş çocuk grubu ile de büyük bir kompleks olarak mahallemize hizmet verecektir. Burada yetişen gençlik, Kur’an-ı Kerim’i anlar ve öğrenirse, kendi nefsinde yaşarsa inanın hem insanlığın hem de tüm İslam aleminin sigortası olacaktır.” diyerek hayırlı olmasını diledi. 

Caminin açılışının ardından Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu’nun da temeli atıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir