• DOLAR 32.372
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.74
  • ...
Siirt’te yapımı tamamlanan Şeyh Faraç Camii ibadete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt’te hayırseverliği ile tanınan iş adamı Beşir İlçin, tarafından Tınastepe Mahallesi'ne yaptırılan Şeyh Faraç Camii Cuma namazıyla ibadete açıldı. Selçuklu mimarisinden esinlenilerek inşa edilen ve 2 bin kişilik cemaat kapasitesine sahip camide Covid-19 salgını nedeniyle sosyal mesafeye uyularak namaz kılınmaya başlandı.

Hayatı boyunca ve yaşadığı süre içerisinde mutluluğun en büyüğünü yaşadığını ifade eden İlçin, Yüce Allah’ın (Cellle Celaluhu) bu güzel ibadethaneyi açmayı kedisine nasip ettiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

İmkânı olan herkesten tek isteğinin Kur’an Kursu, Mescid ve Cami gibi hayır kurumlarına ellerinden geldiği kadar destek olmalarını isteyen İlçin, "Miskin olup ta el açmaktan çekinen Müslümanlara el uzatsınlar, ırkı, dili, rengi ne olursa olsun hepimiz kardeşiz." dedi. 

Daha önceleri 200 kişilik bir mescitken şu anda 2 bin kişilik bir cami haline geldiğini ve bu caminin yapımında birçok hayırseverin de destek olduğunu belirten İlçin, duygularını şu şekilde paylaştı:

Allah, devlet ve milletimizden razı olsun. Şu ana kadar caminin yapımı için kimseden bir yardım talebimiz olmadı ama hayra ortak olmak isteyenlerin de hayrına mani olmadık, tek dileğim imkânı olan her kese böyle bir mescid açmayı nasip etsin, burada en büyük mutluluğun 'Yarabbi bu caminin ibadete açılmasını görmeyi bana nasip et' şeklinde dua etmiştim. Hayatım boyunca çok ağladım ama bu gün sevinçten ağlıyorum. Bana ne mutlu ki Allah, bana bu camiyi Müslümanlara, memleketimize açmayı nasip etti.

Yapılan caminin hem mahalleye hem de Siirt’in havasına manevi bir mana kattığını dile getiren Diyaddin Şenyüz, “İlimizin böyle güzelliklere, böylesi başyapıtlara ihtiyacı vardı. Böylesi güzel cami ve medreselerin ilimize kazandırılması bizi çok sevindiriyor. Umarım camilerimizden her zaman ezan sesleri yükselir ve camilerimizde cemaatlerin dolduğu,  genç, yaşlı 7’den 70’e insanlarımızın safları sıkılaştırdığı ve salgından kurtulduğumuz günlere kavuşuruz.” dedi.

Caminin temelinden tamamlanmasına kadar katkı sunan herkese teşekkür eden Mehmet Şirin Tepe, Siirt’in böylesi bir camiye ihtiyacı olduğunu ve hem mezarlığa yakın olması hem de 2 bin kişiye yakın insanın ibadet edebileceği böylesi bir camini yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Coronavirus nedeniyle açılışı ertelenen cami önümüzdeki günlerde Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş da katılımıyla hizmete açılacağı belirtildi. (İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir