• DOLAR 32.563
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2441.465
  • ...
`Roboski raporunu tanımıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Mazlumder Şanlıurfa Şubesi yazılı basın açıklaması yayınlayarak, bir yılı aşmış olan bu süre zarfında açıklanan raporun sonucunun tüm kamuoyunu hayrete düşürecek nitelikte olduğu belirtildi. Açıklamada, "Meclis İnsan Hakları Komisyonu toplumun ve adalet bekleyen Uludere halkının adalet arayışını gözetmediğini, siyasi iktidarın acziyetini, sorumluluğunu kapatarak ülkemiz tarihinde faili belli yeni bir katliamı daha aklama girişiminde bulunduğu" ifadelerine yer verildi.

 

Açıklamada, toplumun terörle mücadele adına işlenen cinayetler, faili meçhuller, asit kuyuları, gözaltında ölümler ve birçok işkence olayının aydınlanması için beklediği dile getirilerek, bu raporların tanınmadığına dikkat çekildi.

 

Açıklama, "TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu`nun hazırladığı bu raporla güvenirliliğini yitirdiğini, raporun derhal geri çekilmesini, yeniden insan haklarını samimiyetinin bir göstergesi olarak kamuoyunun adalet beklentisini karşılamasını bekliyor" ifadeleri ile son buldu. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir