• DOLAR 32.316
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2297.69
  • ...
SON DAKİKA
Peki, belediyenin temizlik elemanları nerede çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Bitlis`in Gazi Bey Mahalle sakinlerinin ve İmam Hatip öğrencilerinin kullandığı merdivenlerde, yıllardır akan lağım suları hem okul idarecilerinin hem de mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.


Tepkisini dile getiren mahalle sakinlerinden Mehtap Çiçek, yıllardır bu merdivenlerden lağım suları aktığını berirterk, \"Evim mahalleye çıkan merdivenlerin başında bulunmaktadır. Özelikle yağmurun yağdığı zamanlarda bu lağım sularlı taşıyor. Yukarıda aylarca biriken çöpleri toplayarak evlerimizin önünde biriktirmektedir. Bu çöpler aynı zamanda sağlığımızı da tehdit etmektedir. Bu merdivenlerde bulunan sorunlar yeni değildir. Yılların biriken sorunlarıdır. Bu sorunları defalarca yetkililere söylenmesine rağmen, yetkililer sorunlara karşı duyarsız kalmışlardır. Peki, bu lağım sularına çözüm bulamayan belediye yetkilileri, neden aylardır biriken çöpler temizletmiyorlar. Yüzlerce temizlik işçisi adı altında eleman alınıyor. Bu elemanlar nerede çalıştırılıyor. Bu yola bir çözüm bulunmasını istiyoruz\" şeklinde konuştu.

İsmini vermek istemeyen okul yetkilileri ise, öteden beri İmam Hatip lisesine çıkan bu merdivenlerde lağım sularının aktığını ifade ederek, her gün yüzlerce öğrencimiz bu yolu kullandığına dikkat çekti.

 

Kışın akan bu lağım suları yoların buzlanmasına neden olduğunu söyleyen yetkililer daha sonra, \"Karın erimesi ile birlikte akan lağım suları çevrede bulunan çöpleri de toplayarak merdivenlerde biriktirmektedir. Bu yolu kullanan öğrencilerimizin elbiseleri kirlenmektedir. Özelikle yağmurun yağdığı günlerde hem sel sularlı hem de lağım sularının taşması ve beraberinde çevreden getirdiği çöplerden dolayı merdivenler kullanılmaz hale getirilmektedir. Bu sorunlarımızı defalarca yetkili makamlara ilettik. Fakat bugüne kadar hiçbir yetkili bu sorunun çözülmesi için adım atmış değildir. Hem çocukların okula rahat gidip gelmesi için hem de bu yolu kullanan insanların sağlığı için biran önce bu sorunun çözülmesini istiyoruz dedi. (Şükrü Tontaş- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir