• DOLAR 32.601
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2492.704
  • ...
Mustazaflar Elazığ`da Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle Yeni İhya Der`de bir program düzenledi. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilahi ve ezgiler seslendirildi. Geceye misafir konuşmacı olarak katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin, günün anlam ve önemine dikkat çekti.

Tarihte yaşanan acı olayların canlı tutulması gerektiğini belirten Şahin; yaşananları yeni nesle aktarılması gerektiğine işaret etti. İnsanlık tarihinin zalim ile mazlumun tarihi olduğunu dile getiren Şahin, dini, dili, ırkı, mezhebi, şekli ne olursa olsun Müslüman`ın mazlumun yanında olması gerektiğini söyledi.

Şahin sözlerini şöyle sürdürdü, "Cumhuriyet 2 esas üzerine kuruldu. Biri Türkçülük, diğeri laikliktir. Laiklikle Müslümanları hedef aldılar. İslam`ın kökünü kazımak istediler. Said Nursi hazretlerinden tutun şeyh Said, İskilipli Atıf Hoca, Âlimlerin asılması, Kur`anın yasaklanması, ezanların susturulmasına kadar Cumhuriyeti İslam`a düşmanlık esası üzerine inşa ettiler. Laiklik üzerine inşa edilirken Müslüman Türkleri de katlettiler. Ama Türkçülük üzerine bina edildiği zaman diğer ırklara zulüm ettiler. Müslüman olmasa da ırkından dolayı zulme uğrayanlar oldu." (Yasin Kavaklı - İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir