• DOLAR 32.614
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2502.052
  • ...
Teravih namazının camide kılınmamasını yerinde gören de var tepki gösteren de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Coronavirus (Covid-19) salgını yayılmasını engellemek amacı alınan tedbirler ışığında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu Ramazan'da teravih namazlarının şimdilik evlerde kılınması yönünde bir karar alındığını açıkladı.

Bazı vatandaşlar bu kararın kendilerini üzdüğünü belirtirken bazı vatandaşlar ise salgının arttığını ve bu kararın ise yerinde bir karar olduğunu söyledi.

 

İLKHA mikrofonuna konuşan Ağrılılar, Diyanet İşleri Başkanlığının kararını değerlendirdi.

"Tedbir alınacak en son yer camilerdir"

Salgın riskinin en az olduğu yerlerin camiler olduğunu belirten Mustafa Yıdız, "Yapılan açıklamayı doğru bulmuyorum, çünkü şuan caddedeki insanlara müdahale edilmeli, burası boşaltılsın, tedbir alınsın ondan sonra teravih namazlarına müdahale edilsin. Namaza giden bir insan daha tedbirlidir, mesafeli namazını kılıyor. Ben aldığım tedbir doğrultusunda namazımı kılıp çıkarım ama şuan kahvehanelere gidin herkes doya doya sigara içiyor. Caddeyi görüyorsunuz çok kalabalık. Şu güne kadar camiler salgının en az riskin olduğu nadir yerlerdendir." dedi.

"Karar gözden geçirilmeli"

Geçen yılda aynı kararın alındığını hatırlatan Yunus Karakalp adlı vatandaş şunları söyledi:

Bana göre yanlış bir karar, onca kongre ve eğlenceler düzenlenirken neden Allah'ın evinden o kadar uzak kalalım. Zaten Allah'ın bize verdiği bir musibet değil mi? Zaten günlerce uzak kaldık camilerden. Bence teravih namazları camilerde kılınması gerekir. O yüzden Diyanet İşler Başkanlığının aldığı bu kararın yanlış olduğunu düşünüyorum ve inşallah biran önce düzeltirler.

Camilerde yapılacak duaların salgının hafiflemesinde etkili olacağını söyleyen Enis Narin, "Biz Allah'ın evine gidiyoruz, orada yapacağımız dualarla belki olumlu tablo görebiliriz. Bence Teravih namazları camilerde kılınmalı. Çünkü insanlarımız evde bu namazı kılmakta üşengeçlik gösterebilir." şeklinde konuştu.

"Camiler varken namazları neden evde kılalım"

Görüşünü belirten diğer bir vatandaş Metin Yiğit, "Evde Teravih Namazının kılınması benim tercihim değil, camiler varken namazları neden evde kılalım. Bu karar geri çekilmeli ve namazlar ev yerine camilerde kılınmalı." dedi.

Alınan kararın yerinde olduğunu kaydeden Behzat Kılıç ise şunları söyledi:

Şuan hastalık nedeni ile sıkıntılar var ve vaka sayısı gün geçtikçe artıyor. Bundan dolayı Teravih Namazının camilerde kılınmaması doğru bir karardır. Şuan bu hastalığın aşırı derecede bulaşma riski var, insanlarımızda tedbirlere uymuyor maalesef. Artık Teravih Namazlarını evlerimizde kılacağız.

"Bu hastalığın yayılmaması için alınmış olan bir karardır diye düşünüyorum"

Kararın kendilerini üzdüğünü ama bu tabloda yapılacak olanın bu karara uymak olduğunu belirten Hakkı Karaman, "Maalesef Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Teravih Namazlarının camilerde kılınmaması kararı alındı. Bu karar bizi üzdü ama gün geçtikçe hastalıkta artıyor ve bu hastalığın yayılmaması için alınmış olan bir karardır diye düşünüyorum. Artık evlerde namazlarımızı kılacağız." diye konuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir