• DOLAR 32.568
  • EURO 34.871
  • ALTIN 2431.435
  • ...
Kürük`te heyelan nedeniyle su kesintisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Karlıova ilçesine bağlı Kürük (Devecik) köyüne yaklaşık 2 km mesafede toprak kayması sonucu su isale hattında arıza oluştu. Heyelan sonrası bölgeye giden Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay ve Bingöl Valiliği koordinesindeki 30 kişilik ekip, oluşan heyelanın nasıl çözülebileceği ile ilgili yerinde inceleme yaptı. Heyelana maruz kalan bölgenin onarım çalışmaları aralıksız sürüyor.

Bölgede yapılan çalışmalar sonucu heyet Bingöl`e döndü. Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay ile birlikte Bingöl Valiliği Toplantı Salonu`nda yapılan toplantıda çözüm önerileri görüşüldü. Yapılan toplantıda İki aşamalı bir çözüm üzerinde mutabakat sağlandı.

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, her kurumun gözlemlerini bir rapor haline getirmesi talimatını verdi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, \"Devlet Su İşleri, İller Bankası Bölge Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bingöl Belediyesi ekipleri olarak Kürüksuyu isale hattında heyelanın meydana geldiği bölgeye gittik. Oluşan heyelanın nasıl çözülebileceği ile ilgili yerinde inceleme yaptık. İki aşamalı bir çözüm üzerinde mutabakat sağladık. Birincisi, acil olarak yüzeyden polietilen içme suyu borularıyla şehir merkezindeki içme suyu hattımızı yapan müteahhit eliyle, heyelana maruz kalan bölgenin yaklaşık 100 metrelik kısmını yenilemiş olacağız. Havaların düzelmesi ile birlikte ikinci aşama olan köklü ve kalıcı çözüm üzerinde şuanda İller Bankası Bölge Müdürlüğü proje çalışması yapmaya başlayacak\" dedi.

İller Bankası Bölge Müdürlüğü`nün proje çalışması sonrasında DSİ`nin de orada yapacağı çalışma ve raporlamalarla birlikte heyelana maruz kalan bölgeyi kalıcı bir şekilde yenileme noktasında belediyenin işlemi olacağını kaydeden Atalay, \"Burada bütün ilgili kurumlar şuanda çalışmalarını ortak bir rapor haline getirip sonuçlandıracaklar. Belediyemizde bununla ilgili gerekli girişimleri başlatmış olacak. Halkımızı öncelikle susuz bırakmamak için her türlü tedbiri aldık. Sayın Valimiz, ilgili kurumlar, Bingöl Belediyemiz hep birlikte bu işi yürütüyoruz ve en kısa sürede Kürük suyunu şehre getirmek için birinci aşamada yapılması gereken acil işlemi yapmaya başladık. Şuanda çalışmalarımız Kürük`te devam ediyor. Çalışmalarımız bittiği andan itibaren suyu hemen şehre vereceğiz. Kalıcı çözüm içinde bahsettiğimiz projelendirme çalışması bittikten sonra, belediyemiz yapım işlemlerine başlayacaktır. Bu, yaklaşık 15 yıllık hatta ilk kez heyelan oluşan bir alan. Yapıldığı günden bugüne bu alanda hiçbir heyelan oluşmamıştı. İlk kez böyle bir heyelan oluşuyor. Bunu da en kısa sürede gidermeye gayret ediyoruz. Halkımızı, elimizde olmayan nedenlerden dolayı böyle bir sıkıntıyla baş başa bıraktığımız için özür diliyoruz\" şeklinde konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir