• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Salgın döneminde sokak hayvanlarını sahiplenme arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kahta Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen merkezde görev yapan Veteriner Hekim İbrahim Arıtay, salgın sürecinde oluşan duygusallığın sokak hayvanlarını sahiplenmede de görüldüğünü belirtti.

Arıtay sokaktaki bütün hayvanlara sahip çıkmak gayretinde olduklarını belirterek "Kahta Belediyesinin Sokak Hayvanları Bakım ve Radyasyon Merkezimizde sokakta sahipsiz olan bütün hayvanlara ev sahipliği yapıyoruz. Özellikle bu aralarda bize gelen hayvanlar sık sık karşılaşacağımız araç çarpmaları sonucu gelen köpekler veya zoonoz hastalıkları olan, uyuz hastalıkları olan hayvanlardır. Bu havyalar bize intikal ettiğinde tedavilerini burada gerçekleşiyoruz. İstirahat kısmı gözetimimiz altında oluyor. Aynı zamanda kedi ünitemiz yeni inşa edildi. Kedilere de artık ev sahipliği yapacağız. Bu şekilde hizmet vermeye devam ediyoruz." dedi.

Araç kullanan sürücülerin daha dikkati olmasını  tavsiye den Arıtay "Özellikle araç çarpmaları sonucu Sokak Hayvanları Bakım ve Radyasyon Merkezimizde bize intikal ediyorlar. Nadiren de olsa çocukların zarar vermesi sonucu buraya getirilen hayvanlar oluyor. Ama karşılaştığımız en büyük sorun hayvanlara araç çarpmasıdır. Bize gelen kırık çıkıklardan gerçekten musdaribiz. Bu konularda bütün vatandaşlarımızdan araç kullanırken duyarlı olmalarını rica ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Geçen yıla göre sahiplenme daha fazla              

Salgın döneminde sokak hayvanlarını sahiplenme hissinin daha fazla olduğunu dile getiren Arıtay "Özellikle pandemi döneminde sahipsiz sokak hayvanlarını sahiplenmek isteyen çok vatandaş oluyor. Bu bizi çok sevindirdi. Bu konuda geçen sene 100'ün üstünde hayvan sahiplendirdik. Bu da yüz tane sokak canlısının bir evinin olması demek buda bizi çok mutlu etti." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir