• DOLAR 32.503
  • EURO 34.593
  • ALTIN 2481.203
  • ...
`En önemli şey gençlerin bu camilere gelmes`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP- Gaziantep (Dîlok) Şahinbey Belediyesi tarafından Serinevler Mahallesi`ne yaptırılan Şehitler Camisi`nin açılışında konuşan Diyanet işleri başkanı Mehmet Görmez, camileri yapmanın önemli olduğunu belirterek; "Ama en önemli şey genç arkadaşlarımızın bu camilere gelmesi, caminin gençlerle buluşması."dedi.
 
Görmez, camilerin ibadet yapılan, insanların kalplerini birleştiren, ruhları kaynaştıran ve Allah`ın öğrenildiği bilgi mekanları olduğunu söyledi.
 
Konuşmasında gençlere de seslenen Görmez, "Bu camileri yapmak elbette önemli. Ama en önemli şey genç arkadaşlarımızın bu camilere gelmesidir, caminin gençlerle buluşmasıdır. Peygamberimizin iki cümlesini vereceğim. Birinci cümlesi, ideal gençleri tarif ederken, `neşeyi Allah`a ibadette arayan genç` tabirini kullanır. Neşe sokakta boş gezmekle olmaz. Neşe o adı bilgisayar kafe olan yerlerde zaman geçirmekle olmaz gençler. Zamanınızı bilgiyle geçireceksiniz, dünyayı öğrenmekle, tabiatı öğrenmekle, Allah`ı öğrenmekle, peygamberi öğrenmekle geçireceksiniz. ve tabii ki bir de genç kardeşlerimizin camilerle buluşması. İkinci cümlesi, `İdeal genç, ideal mümin öyle bir kimsedir ki kalbi camide asılı kalır.` Yani gönlü camiye düşüktür. Camide olmak ona sevinç verir, huzur verir." ifadelerini kullandı. (Şefik Mert- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir