• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
İşgalci ABD askerlerinin Irak'tan çekilmesi devam edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Iraklı mevkidaşı Fuad Hüseyin'in yanı sıra diğer diplomatların katıldığı 3. Stratejik Diyalog Görüşmeleri turu bugün online olarak yapıldı.

Çevrim içi düzenlenen toplantının ardından yapılan ortak açıklamada, işgalci ABD'nin Irak'ın "toprak bütünlüğüne ve hukuki otoritesine saygı duyduğu" ifade edildi.

İki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin vurgulandığı açıklamada, ABD firmalarının Irak'ın kalkınmasına katkı sağlamasına yönelik yeni adımların atılabileceği ifade edildi.

Açıklamada, "ABD ve koalisyon güçleri artık daha çok eğitim ve danışmanlık görevlerine odaklanacak, böylece Irak'ta kalan muharip güçlerin başka yerlere gönderilmesinin önü açılacaktır." denildi.

Irak'taki ABD askerlerinin ülkeden ayrılma takviminin ilerleyen toplantılarda netleşeceği belirtilen açıklamada, kalan ABD ve koalisyon askerlerinin sadece eğitim ve danışmanlık görevlerini icra edeceği kaydedildi.

Irak-ABD Stratejik Diyalog Görüşmeleri'nin​​​​​​​ ilki 11 Haziran 2020'de, ikincisi de Washington'da 9 Ağustos 2020'de yapılmıştı. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir