• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı Van'da başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuara, çeşitli illerden 80 firma katıldı.

Fuara, Van Vali Yardımcısı Ömer Faruk Canpolat, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, oda başkanları, firma yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler kısa bir açılış konuşması yaptı.

Daha sonra Van Vali Yardımcısı Ömer Faruk Canpolat, pandemi koşullarına dikkat edilmek kaydıyla çiftçilerin fuarı ziyaret etmelerini tavsiye ettiklerini söyledi.

Canpolat, "Çiftçilerimizin pey der pey gelip burada yeni ortaya çıkan teknolojileri, üretim tekniklerini öğrenmelerini tavsiye ediyoruz. İnşallah hem çiftçilerimiz hem ilimiz için hayırlara vesile olur. Ben fuarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

11'inci Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı Koordinatörü Veysi Uygun ise rutin olarak düzenlenen fuara 80 firmanın katıldığını belirtti.

Tarımın insan hayatındaki önemine değinen Uygun, "Tarımın önemi günümüzde özellikle pandemi sürecinde daha çok anlaşılmıştır. Bu vesile ile tarım fuarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Fuar boyunca Elâzığ Orman Bölge Müdürlüğü tarafından burada halka ücretsiz ceviz, badem ve sedir fidanı dağıtacak. Dışarıdan da iyi katılım var. Pandemi nedeniyle birçok ilde fuarlar iptal edilirken, ilimizde fuarlarımız devam ediyor. Bu yıl üçüncü fuarımızı düzenliyoruz. 2021 yılı içerisinde 14 fuar gerçekleştirmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol, stantları tek tek gezerek firma yetkililerinden bilgi aldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir